New York Rangersin superlupaus Lias Andersson on ajautunut pahaan umpikujaan nuorella NHL-urallaan

21-vuotias ruotsalainen on istutettu Rangersin nelosketjuun, jossa hänen laitureinaan toimivat suhteellisen kädettömät pelimiehet Brendan Smith ja Gregg McKegg.

Anderssonin peliaika on ollut tällä kaudella vaisut 9:54 minuuttia ottelua kohden. Rangersin viime ottelussa ruotsalaistaituri pääsi pelaamaan vain kolme vaihtoa kolmannessa erässä.

Rangersin kesän 2017 ensimmäisen kierroksen seiskavaraus on vajonnut joukkueensa sentterien arvojärjestyksessä Brett Howdenin, Ryan Stromen, Filip Chytilin sekä tällä hetkellä loukkaantuneena olevan Mika Zibanejadin taakse.

New York Postin arvostettu toimittaja Larry Brooks kertoo nyt kolumnissaan, että tässä kohtaa kaikkien osapuolien kannalta paras ratkaisu olisi kaupata Andersson pois.

– Tässä kohtaa olisi varmasti parasta kaupata Andersson muualle. Mutta mikä hänen vaihtoarvonsa on nyt? Rangers oli jossain vaiheessa kiinnostunut Jesse Puljujärvestä, joka pelaa Suomessa rajoitettuna vapaana agenttina. Anderssonin kauppaaminen Edmonton Oilersiin kuulostaisi loogiselta, Brooks kirjoitti.

Toinen asia on kuitenkin se, että haluaako Oilers Anderssonia.

– Se olisi vaihtokauppa, jossa pettymyksen aiheuttanut nelosvaraus vaihdettaisiin pettymyksen aiheuttaneeseen seiskavaraukseen. Valitettavasti Peter Chiarelli ei ole enää Oilersin GM, joten onnea vain Rangersin GM:lle Jeff Gortonille, jonka täytyy vakuuttaa Oilersin nykyiselle GM:lle Ken Hollandille, että näillä pelaajilla on tasainen vaihtoarvo, Brooks sanoo.