Kaapo Kakko jää täysin kakkoseksi! Väheksytty ikätoveri paukuttaa tehoja hurjaan tahtiin

© Kuva: Getty Images

Kaapo Kakko varattiin viime kesänä NHL:n varaustilaisuuden toisena pelaajana, kuten jo etukäteen osattiin odottaa. Kolmosvaraus sen sijaan oli valtava yllätys. Kirby Dach ei mahtunut kaikkien asiantuntijoiden papereissa edes viiden parhaan joukkoon, saati sitten kolmanneksi.

Dach aloittikin kautensa AHL:ssä, mutta nousi kirkkaiden valojen alle kolmen farmiottelun jälkeen. Nyt kanadalaishyökkääjä on pelannut 14 ottelua NHL:ssä ja tehnyt niissä tehot 5+4=9.

Dachista iski viime yönä kaksi maalia ja samalla hänestä tuli koko Chicago Blackhawksin historian kolmas 18-vuotias pelaaja, joka on tehnyt useamman maalin samaan otteluun. Aiemmin tähän ovat pystyneet ainoastaan Chicago-legendat Eddie Olczyk vuonna 1985 ja Patrick Kane vuonna 2007.

Dachin pisteputki on nyt neljän ottelun mittainen. Hän on Blackhawksin historian neljäs 18-vuotias pelaaja, joka on pystynyt yhtä pitkään pisteputkeen. Jos pisteputki jatkuu vielä yhden ottelun verran, Dach nousee historian kärkikolmikkoon Eddie Olczykin ja Bobby Hullin rinnalle.

Ennen Dachia varatut Kaapo Kakko ja Jack Hughes ovat jääneet selvästi jälkeen ottelua kohden tehdyissä tehoissa. 19 ottelua pelannut Hughes on tehnyt tehot 4+6, kun taas Kakko on tehnyt 16 otteluun tehot 6+2.