Nyt tuli melkoinen ylistyspuhe! Tuore Hockey Hall of Fame-puolustaja ylistää Miro Heiskasta: Kolmen NHL-legendan yhdistelmä

© Kuva: Getty Images

Jatkuvasti ylistystä keräävä Dallas Stars-puolustaja Miro Heiskanen on saanut jälleen taakseen uuden ja nimekkään kehujan.

Maanantaina jääkiekon kunniagalleria Hockey Hall of Fameen virallisesti valittava NHL:n takavuosien tähtipuolustaja Sergei Zubov tekee 20-vuotiaasta suomalaisesta hurjan arvion.

Venäläisen mukaan Heiskanen on ainutlaatuinen yhdistelmä Scott Niedermayeria, Paul Coffeya ja Nicklas Lidströmiä. Jokainen kolmikosta on todellinen NHL-legenda.

– On aivan uskomatonta, kuinka hän (Heiskanen) luistelee, lukee peliä ja käyttää mailaansa, Zubov hämmästeli NHL:n suomenkielisten nettisivujen mukaan tavatessaan toimittajia ennen maanantaisia juhlallisuuksiaan ja jatkoi:

– On hienoa, kuinka nuorella pelaajalla – varsinkin puolustajalla – on noin paljon itseluottamusta jäällä. Monikaan ei luistele niin hyvin kuin hän, ja hän todella osaa käyttää sitä taitoa hyväkseen. Starsin puolustuspelaaminen on ylipäätään hyvää, ja se auttaa häntä.

Zubov pelasi 16 kautta kestäneellä NHL-urallaan viimeiset 12 sesonkia Starsissa ja seuraa edelleen tarkkaan joukkueen edesottamuksia. Venäläisen mukaan vain taivas on rajana puhuttaessa Heiskasesta.

– Hänestä kehittyy juuri niin hyvä pelaaja kuin hän itse haluaa. Tosin sekin vaikuttaa, mitä Starsissa tapahtuu. Joukkueen menestys tietysti vaikuttaa hieman myös hänen henkilökohtaiseen uraansa.

Heiskanen on pelannut kuluvalla kaudella toistaiseksi 21 ottelua summaten niissä 14 (5+9) tehopistettä. Suomalaistaituri on pinnamäärällään teksasilaisjoukkueen selkeä ykköspakki.