TPS vahvistaa tuoreet huhut uuden urheilujohtajan löytymisestä.

Liiga-seura tiedottaa Rauli Uraman hyppäävän seuran johtopuolelle. Suomen Jääkiekkoliitosta tuttu kiekkopomo aloittaa urheilujohtajan tehtävässään 1.5.2020.

Uutinen levisi jo aiemmin torstaina mediassa, kun Ilta-Sanomat skuuppasi tuoreen palkkauksen (lue lisää). Nyt myös TPS on kommentoinut ratkaisua.

– Hakuprosessin tärkein vaihe oli määritellä urheilujohtajan tehtävänkuva. Ykköskriteeri oli kyky johtaa ja kehittää TPS:n urheilutoimintaa pitkäjänteisesti ja kokonaisvaltaisesti, ei ainoastaan vastata Liiga-joukkueen valmennustiimin ja joukkueen rakentamisesta. Halusimme tehtävään henkilön, jolla on kokemusta urheilun johtamisesta ja, joka tietää kansainvälisen jääkiekon vaatimustason, HC TPS:n hallituksen jäsenenä hakuprosessissa mukana ollut Erkka Westerlund paljastaa.

Uraman monipuolinen kokemus teki vaikutuksen TPS:ään. Kiekkokonkari on ehtinyt valmentaa Liigassa sekä Leijonien nuorisomaajuokkuessa. Myös nykyinen pesti kiekkoliiton puolella antaa eväitä myös Turussa toimimiselle.

– Urama on toiminut viimeisen vuosikymmenen suomalaisen huippujääkiekon ykkösveturina ja kehittäjänä. Urama omaa osaamista ja kokemusta, jota on vaikea löytää. Hän oli ykkösvaihtoehto HC TPS:n urheilujohtajan tehtävään, Westerlund kehuu.

HC TPS:n urheilutoimesta vastaa toukokuun alkuun asti nykyinen urheilutoimen työryhmä, johon kuuluvat toimitusjohtaja Santtu Jokinen, valmennuspäällikkö Mika Suoraniemi sekä pelaajatarkkailija Tomi Kallio.

– Kun TPS kysyi minua tähän tehtävään, otin sen aika nöyrällä mielellä vastaan. Kyseessä on kuitenkin Turun Palloseura. Päätös uuteen työhön siirtymisestä ei ollut helppo, mutta koin kuitenkin, että tässä tilanteessa minulla on opin ja kehityksen hetki, Urama kommentoi.

Suomen Jääkiekkoliitto ei ole kertonut vielä Uraman mahdollisesta korvaajasta.

– TPS on Turun alueen vahva pelaajakasvatuksen suunnannäyttäjä. Omalta osaltani koen, että tuon TPS-yhteisöön tietoa kansainvälisestä vaatimustasosta sekä tietoa ja ymmärrystä siitä mitä pelaajilta vaaditaan kansainvälisellä mittapuulla, linjaa Urama.