Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen oli joukkueensa yksi kahdesta timantista sunnuntaiyönä Florida Panthersia vastaan. Canes löi pantteripaidat tehot 0+3=3 saalistaneen suomalaistykin johdolla. Alustuksista kaikki olivat ykkössyöttöjä.

Turbo-lempinimeä totteleva suomalainen oli ottelun kakkostähti. Teräväisen peliaika kirjattiin tilastoihin numeroin 19.31, ja hyökkääjä nautti valmentajiston vastuuta niin yli- kuin alivoimallakin. Tehomiehen plusmiinussaldo oli sekin komea: +3.

– Turbolla on todella, todella hyvä näkemys pelistä, joukkuekaveri ja ykkösparin puolustaja Dougie Hamilton (1+1) kehui Hurricanesin kotisivuilla.

Tehomiehen kehut Teräväisen suuntaan ovat mieltäylentäviä, kun pakki on itse pelannut suoraan sanottuna järjettömän kauden. Hamiltonin tehot ovat 10+15=25 ja nyt hän ylsi kahteen merkittävään urotekoon.

26-vuotiaasta kanadalaisesta tuli ensimmäinen kymmenen maalin rajan rikkonut puolustaja NHL:ssä tämän kauden osalta. Lisäksi Hamilton ylsi mainittuun kymmeneen maaliin nopeammin kuin kukaan muu puolustaja Hurricanesin ja sitä edeltäneen Hartford Whalersin historiassa.

Pelaaja kehui silti muun muassa Teräväistä.

– Hyvät hyökkääjät antavat pakeille hyviä syöttöjä, ja meidän täytyy vain tehdä parhaamme.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Dougie Hamilton is the first defenseman to score 10 goals in 2019-20. The only other blueliner in @Canes / Whalers history to accomplish the feat in any season was Mark Howe in 1979-80. #NHLStats

25-vuotias helsinkiläinen on hänkin upeassa tikissä. Teräväinen ensinnäkin kasvatti johtoaan Canesin sisäisessä syöttöpörssissä hänen saldonsa ollessa nyt 6+18=24. Andrei Svetshnikov ja Hamilton jakavat kakkossijaa 15 napsullaan.

Koko NHL:n pistepörssissä suomalaistykki kipusi jo ”teksti-tv-sijoille”, kun pinnat oikeuttavat siinä upeasti 20:nteen sijaan. Syöttöpörssissä Teräväinen on terävimmän kärjen takana jaetulla 11:nnellä tilalla.

Stanley Cup -voittajaa voitaneen pitää ilman sen kummempia selittelyitä suuren suurena yllättäjänä. Esimerkiksi viime kauden jo valmiiksi maagisen kova piste-ennätys (21+55=76) on menossa nyt tällä tahdilla nipin napin, mutta komeasti rikki.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Huima ilta! NHL:n suomalaispelaaja mätti hirmupisteet, Kaapo Kakon tähdittämä Rangers tylytti silti karulla tavalla

Suomalaisten NHL-juhlaa! Roope Hintz pisti maaliennätyksensä uusiksi, toinen suomalainen vastasi kauden avaushäkillään