Liigan ykkösjoukkue Kärpissä liekehtivän Jesse Puljujärven tilanne NHL:n suhteen on nyt se, ettei rajoitettuna vapaana agenttina ollut pelaaja tehnyt sopimusta taalajäille. Koska takaraja umpeutui sunnuntaina, pelaa hyökkääjä loppukauden kotimaassa oululaisporukassa.

Tehohyökkääjä voi kuitenkin vielä olla kaupattavana NHL:ssä tällä kaudella, ja samassa tilanteessa on kauden positiivisesti aloittaneessa JYPissä luutiva pakki Julius Honka. Puljujärven pelaajaoikeudet ovat Edmonton Oilersilla ja Hongan Dallas Starsilla.

Ensiksi mainittu on Kärppien mukana loppukauden mittaisella pahvilla, Honka puolustaa jyväskyläläisjoukkueen alakerrassa ottelukohtaisella sopimuksella.

– Nämä pelaajat ovat nyt kelvottomia pelaamaan NHL:ssä tällä kaudella. Mutta heidän pelaajaoikeutensa on yhä mahdollista kaupata – mahdollisesti ehkä 24. helmikuuta siirtotakarajan aikaan tai NHL:n varaustilaisuudessa ensi kesäkuun lopulla, toimittaja David Pagnotta twiittaa.

NHL:n ensi kesän draft käydään viikko juhannuksen jälkeen, 26.–27. kesäkuuta 2020 Centre Bellissä, Montrealissa.

David Pagnotta

@TheFourthPeriod
It doesn't sound like a Julius Honka trade-and-sign came to fruition. He and Jesse Puljujarvi (also not traded/signed) are now ineligible to play in the NHL this season. Their rights can still be dealt (perhaps around the Feb 24 trade deadline or the NHL Draft in late-June)

Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on latonut tällä kaudella 25 liigapelissä tehot 11+13=24 plusmiinussaldon näyttäessä ällistyttävää lukemaa +18.

Honka on puolestaan tehtaillut JYPissä 15 ottelussa pisteet 3+3=6 (+4).