Liiga on asettanut Ilveksen Panu Miehon neljän ottelun pelikieltoon.

Taustalla on hyökkääjän tiistainen taklaus Jukureiden Patrik Puistolaan. Ottelu keskeytettiin hetkeksi rajun tällin jälkeen – Jukurit-hyökkääjä menetti tilanteessa tajuntansa ja nuorukainen toimitettiin sairaalaan kesken pelin.

Nyt Liigan kurinpitodelegaatio on tutkinut myös Miehon tempun. Taklaus osuu Puistolaa päähän.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että jääkiekkoon kuuluvat edelleen kovat taklaukset, mutta ne pitää pystyä suorittamaan sääntöjen sallimalla tavalla. Lähtökohtaisesti yksin taklaajalla on vastuu siitä, ettei taklauksessa tapahdu osumaa vastustajan päähän. Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että Miehon taklauksesta aiheutuu voimakas ja loukkaantumiseen johtava osuma vastustajan päähän, raportissa kirjoitetaan.

Mieholla ei ole aiempaa kurinpitohistoriaa. Sen myötä hän on sivussa Ilveksen neljästä seuraavasta pelistä.

LUE MYÖS: Rangaistus törkyniitistä! Liiga asetti Pelicansin Taavi Vartiaisen pelikieltoon