Tapparan maalilla pirteästi heti syksystä pelannut Michael Garteig on noussut kiinnostavaa reittiä huipulle.

28-vuotias torjuja pelaa ensimmäistä kauttaan Euroopassa ja hyppy Liigaan on ollut heti vakuuttava. Kanadalainen on torjunut syksyn mittaan Liigassa 12 peliä torjuntaprosentilla 93,6. Kun omiin on mennyt keskimäärin 1,93 maalia per ottelu, on Garteig tarjonnut joukkueelleen illasta toiseen saumat voittaa.

Hyppy Liigaan ei ollut kuitenkaan mikään itsestäänselvyys. Kanadalainen kertoo nimittäin In Goal -podcastissa miettineensä jo uran lopettamista – jo reilusti ennen Suomesta tullutta tarjousta.

– Vuosi sitten tammi-helmikuussa hyväksyin jo työtarjouksen jääkiekon ulkopuolelta. Pelasin hyvän kauden Newfoundlandin (ECHL-joukkue) maalilla, nautin kiekosta ja tein sitä vain huvin vuoksi. Sain tarjouksen yksityiskoulusta ja minua kiinnosti valmentaminen. Olin valmistunut koulusta, joten se oli jo mielessäni, kun pelasin, Garteig avaa podcastissa.

– Pelasimme kuitenkin hyvin ja sain diilin AHL:stä. Torjuin Toroto Marliesin maalilla pari peliä ja loistimme Newfoundlandin kanssa pudotuspeleissä. Silloin tajusin, että jääkiekko on tulevaisuuttani – enkä aio lopettaa vielä toviin.

Newfoundland Growlers marssi yllättäen lopulta aina ECHL-mestariksi – kiitos Garteigin torjuntojen. Loistava kevät toi heti pöydälle useita tarjouksia.

Garteig kertoo saaneensa tarjouksen myös AHL:stä. Eurooppa kuitenkin houkutteli – tärkeintä olisi löytää vain oikea sarja monen vaihtoehdon joukosta.

– Sain kaksi päivää mestaruuden ratkettua tarjouksen Tapparalta. Tein taustatyötä ja soittelin tutuilleni. Moni sanoi, että kyse on Suomen parhaasta seurasta. Suomen mahtiseurasta. Olisin ollut tyhmä, jos en olisi lähtenyt Suomeen. Se oli lopulta itsestäänselvyys.

Hyppy Suomeen on maistunut. Liiga on tuntunut heti kanadalaisen mukaan mainiolta sarjalta, josta löytyy myös kovia vastustajia.

– Sarjassa on neljä joukkuetta, joilla on todella iso budjetti. He ovat todella kovia jengejä. Sen ohella sarjasta löytyy neljä joukkuetta, jotka pelaavat pienellä budjetilla. Siinä välissä on iso kasa joukkueita, jotka voivat voittaa ottelun milloin tahansa. Tyvipään joukkueet pitäisi voittaa sekä kotona että vieraissa, Garteig pohtii.