Suomen Jääkiekkoliiton hallitus julkaisi torstaina tiedotteen liittyen Liigassa tapetilla viime aikoina olleisiin päähän kohdistuneisiin taklauksiin.

Jääkiekkoliitto ilmoitti tehneensä uusia linjauksia edistäkseen jatkossa pelaajien turvallisuutta. Kolme kohtaa sisältävä linjaus kohdistuu lajin parissa työskenteleville sekä lajia harrastaville annettavaan asennekasvatukseen, sääntöihin ja yhteistyöhön Liigan kanssa, sekä valmentajille ja erotuomareille annettavaan koulutukseen.

Ote liiton uudesta linjauksesta luettavissa alta:

1. Asennekasvatus

Jääkiekon seuratoiminnan katto-organisaationa Jääkiekkoliiton yksi keskeinen tehtävä on oikean asenne- ja arvomaailman edistäminen kaikissa lajitoimijaryhmissä. Tätä tehtäväänsä Jääkiekkoliitto toteuttaa mm. Kunnioita Peliä -ohjelmalla, johon kuulumista ja jonka periaatteiden noudattamista seuroilta edellytetään kaikessa jääkiekon seura- ja joukkuetoiminnassa. Tämä on edellytys Jääkiekkoliiton jakamien taloudellisten tukien saamiselle.

Liittohallitus linjasi, että Kunnioita Peliä -ohjelman painopisteeksi asetetaan kuluvalle ja tulevalle kaudelle vastustajan kunnioittaminen pelitilanteissa -teeman edistäminen.

2. Säännöt ja yhteistyö Liigan kanssa

Jääkiekkoliitto kehittää aktiivisesti lajin sääntöjä turvallisuuden lisäämiseksi, erityisesti juniorisarjoja koskien. Liittohallitus linjasi, että kevään 2020 aikana nykyiset säännöt arvioidaan ja tunnistetaan mahdolliset sääntömuutostarpeet pelaajien turvallisuuden parantamiseksi.

Jääkiekkoliitto osallistuu myös Liigan perustaman, erityisesti huippukiekkoon keskittyvän sääntömuutostarpeita arvioivan työryhmän työskentelyyn. Liittohallitus linjasi, että Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n jäsenenä ja Suomi-kiekon edustajana Jääkiekkoliitto ottaa aktiivisen roolin tunnistettujen pelaajien turvallisuutta parantavien sääntömuutosten edistämisessä Kansainvälisessä Jääkiekkoliitossa ja sen eri toimielimissä.

3. Valmentaja- ja erotuomarikoulutus

Jääkiekkoliiton valmentajakoulutuksissa käydään läpi Kunnioita Peliä -ohjelman lisäksi mm. taklauksen antamisen ja vastaanottamisen opettaminen. Erotuomarikoulutuksessa puolestaan pelaajien turvallisuus on tärkein painopistealue. Turvallisuuteen liittyviä asioita käydään läpi myös pelaajien ja valmentajien kanssa kausittaisilla seurakierroksilla.

Liittohallitus linjasi, että Jääkiekkoliiton toteuttamien valmentaja- ja erotuomarikoulutusten sisältö käydään läpi liiton asiantuntijoiden toimesta ja niitä uudistetaan tukemaan vielä nykyistäkin paremmin pelaajien turvallisuutta pelitilanteissa.