Chicago Blackhawksin, Minnesota Wildin, Edmonton Oilersin, sekä Vancouver Canucksin paidassa 310 NHL:n runkosarjaottelua pelannut kanadalaispuolustaja Cam Barker siirtyy loppukaudeksi Eurooppaan.

Osana Blackhawksin dynastiaa vuosikymmenen alussa olleen 33-vuotiaan Barkerin seuravalinta on todellinen yllätys, sillä mies kiekkoilee loppukauden Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Rouenin riveissä.

Barker on pelannut viimeisen puolentoista kauden aikana vain seitsemän ottelua miehen edustettua viime kaudella hetken Liiga-seura Tampereen Ilvestä. Ennen Liiga-pestiään loukkaantumisista urallaan kärsinyt puolustaja kiekkoili viiden kauden ajan myös ruplaliiga KHL:ssä.

310 NHL-pelissä tehot 21+75=96 iskenyt Barker oli aikoinaan todellinen superlupaus, varattiinhan mies NHL:ään vuoden 2004 varaustilaisuuden 1. kierroksen kolmantena pelaajana.