Suomalaistykki Teemu Pulkkisen Dinamo Minsk koki Suomen aikaa jouluaaton aattoaamuna karun kohtalon jääkiekon KHL:ssä. Valkovenäläislauma johti Amur Habarovskin vieraana vielä viitisen minuuttia ennen loppua peliä 3-2, mutta lopulta kolmen maalin johtoasema valui kankkulan kaivoon.

Minsk iski kahdessa ensimmäisessä erässä tauluun luvut 3-0 Pulkkisen kaunisteltua kauden tehojaan yhdellä syöttöpinnalla. Tehohyökkääjä on joukkueensa paras pistemies lukemin 17+10=27.

Tuon 3-0:n jälkeen alkoi tapahtumaan siis urakalla. Minskiä pahiten kuritti Amurin ykkösketjun laituri Hynek Zohorna, joka saalisti kirin aikana tehot 2+1=3. Hyökkääjä ponnisti KHL:n eliittiin pelattuaan viime kauden Lahden Pelicansissa Liigaa.

Kolmen maalin menettäminen ja lopulta karu 4-3-vierastappio oli Pulkkiselle ja kumppaneille taatusti kova pala purtavaksi, sillä kyseessä oli KHL:n jumbo-ottelu.

Tappioputkessa räpeltävä Minsk on jatkopaikkoja perässä jo 18 pistettä, Amuriltakin ne ovat karanneet yhdeksän pinnnan päähän. Ei liene tarvitse olla kummoinen ennustaja todetakseen, että valkovenäläisjoukkue jää KHL:ssä tällä kaudella runkosarjaan.