Hyökkääjälupaus Lias Andersson kohautti aikaisemmin tällä viikolla esittämällä kauppavaatimuksen New York Rangersille.

New York Postin toimittaja Larry Brooks paljasti viikonloppuna, että Rangers päätti hyllyttää Anderssonin seuran toiminnasta, koska 21-vuotias ruotsalainen kieltäytyi osallistumasta AHL-seuran toimintaan.

Arvostettu toimittaja kertoi tuoreessa kolumnissaan, että Andersson on tehnyt toiminnallaan vain hallaa omalle tilanteelleen.

– Minkä veikkaatte olevan kysynnän pelaajaa kohtaan, jolta puuttuu nopeus ja räjähtävyys, tai joka ei ole edes kovinkaan luova kiekon kanssa? Puhumattakaan siitä, että hän jätti NHL-organisaationsa päivää myöhemmin, kun NHL:n joulun vaihtokauppakielto tuli voimaan, Brooks tilitti.

Brooks löysi ainakin yhden nimen, joka voisi olla osana potentiaalista Andersson-kauppaa.

– Predators voisi olla halukas neuvottelemaan Eeli Tolvasen kauppaamisesta, eli pelaajasta, jonka tähti on alkanut myös sammumaan. Vuonna 2018 Predators ei suostunut vaihtamaan Tolvasta Rangersin Rick Nashiin, ja nyt hän on jäänyt pahasti jumiin AHL:ään, Brooks arveli.

Tolvasen kausi on ollut äärimmäisen vaikea, sillä 20-vuotias suomalaishyökkääjä on kirjannut AHL:ssä 31 otteluun vain tehot 7+6=13.