Teemu Selänne on ohitettu! Alex Ovetshkin tekee NHL:ssä tuhojaan, nousee pian upean tilaston kärkeen

© Kuva: Getty Images

Washington Capitalsin kippari ja Stanley Cup -voittaja Aleksandr Ovetshkin (jutun kuvassa keskellä) kunnostautui sunnuntaiyönä taas tutuissa puuhissa. Hän sivalsi 4-6-tappioon päättyneessä Carolina Hurricanes -pelissä kiekon maaliin kertaalleen.

Venäläinen iski joukkueelleen 2-3-kavennuksen ottelun puolen välin paikkeilla ylivoimalla. Kun osuma oli Ovetshkinin uran 256. ylivoimalla, teki Caps-tykki historiaa. Hän on nyt kaikkien aikojen kolmanneksi eniten ylivoimamaaleja koko NHL:ssä tehnyt pelaaja. Ovetshkin jätti neljänneksi taakseen Teemu Selänteen (255).

Taalajäillä 1 124 ottelua pelanneen maalilingon edellä ylivoimamaalitilastossa ovat enää vain kärkipaikkaa 274 häkillään hallussa pitävä Dave Andreychuk sekä kakkospaikalla 265 maalilla keikkuva Brett Hull.

Se on tietysti selvää, että Capitalsin kapteeni nousee tässä tilastossa vielä kärkipaikalle ilman mitään vakavia loukkaantumisia tai muita takaiskuja.