Nuorten Leijonien taival nuorten maailmanmestaruuskisoissa jatkuu tänään ottelulla Sveitsiä vastaan. Suomen ottelu alkaa kello 20.00.

Sveitsin nuorten joukkue on perässä Suomea, mutta nostamme tässä artikkelissa esiin vastustajat isoimmat tähdet.

Luca Hollenstein, maalivahti

Sveitsin Luca Hollenstein on harvinaislaatuinen maalivahti nuorten kisoissa, sillä hän on jo lyönyt läpi miesten tasolla. Hän on pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua EV Zugin paidassa torjuntaprosentilla 92,8. Nuoret Leijonat eivät pääse tekemään hänen selkänsä taakse yhtä helppoja maaleja kuin Slovakiaa ja Kazakstania vastaan.

Tim Berni, puolustaja

Puolustaja Tim Berni on Sveitsin kirkkain tähti. Kapteeni on pelannut tällä kaudella 27 ottelua ZSC Lionsissa Sveitsin pääsarjassa ja iskenyt niissä tehot 4+4=8. Nuorten kisoissa hän on merkkauttanut vasta yhden syöttöpisteen, mutta pistepotentiaalia löytyy kovempiinkin lukemiin. Hän on myös harvoja sveitsiläispelaajia, jolta löytyy NHL-varaus.

Janis Jerome Moser, puolustaja

Janis Jerome Moser on ollut Sveitsin tehokkaimpia pelaajia nuorten kisoissa. Hän on saalistanut kaksi maalisyöttöä kahteen ensimmäiseen peliin. Moserkin pelaa jo toista kauttaan Sveitsin pääsarjassa. Hän on pelannut viimeisen kahden kauden aikana yhteensä 70 ottelua ECH Biel Biennen riveissä ja tehnyt niissä yhteensä tehot 1+10=11.

LUE MYÖS: Sankarivahti hyppää tolppien väliin! Nuoret Leijonat hyökkää tällä kokoonpanolla tärkeään päätöspeliin

LUE MYÖS: Suomalaisvahteihin luotetaan! Tässä ovat uudet NHL-tähdistöjoukkueet