Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi palasi äskettäin kaukaloon oltuaan sivussa NHL-peleistä liki kuukauden. Habsin suomalaislupaus painoi verkot tötterölle niin Tampa Bay Lightningia kuin Florida Panthersiakin vastaan peräkkäisinä päivinä.

Kotkaniemen koko kauden saldo on 5+2=7 ja -7. Suomalaissentteri on päässyt pelaamaan tällä kaudella vasta 24 ottelua, kun Atlantin divisioonassa tiukasti jatkopaikoista vääntävä Canadiens on pelannut jo 39 peliä. Odotusaika askiin pääsyyn oli pitkä.

– Olihan se vähän turhauttavaa, Kotkaniemi myönsi NHL:n suomenkielisellä sivustolla.

Suomalaispelaaja sai aivotärähdyksen joulukuun alussa. Se on tietysti hyvä asia, että hän on välttänyt ne, mutta toisaalta juuri sen takia huiliaika venyi.

– Tässä meni aika paljon aikaa. Tämä oli ensimmäinen aivotärähdykseni, joten toipuminen kesti hetken.

Kuten todettua, oli Kotkaniemen paluu askiin sanalla sanoen jäätävä. Ennen paluuta verkko oli heilunut kolmesti, mutta nyt vain kahdessa pelissä kahdesti.

– Ei olisi reilua sanoa heti, että Jesperin pitäisi yhtäkkiä pystyä tekemään sitä tai tätä. Hänen pitää vain päästä taas pelaamaan ja löytää tuntuma. Se ei ole helppoa, kun on noin nuori ja ollut poissa noin kauan, päävalmentaja Claude Julien sanoi.