Nuoret Leijonat järjesti eilen ison yllätyksen pudottamalla Yhdysvallat nuorten maailmanmestaruuskisojen mitalipeleistä.

Jenkkien kisat jättivät paljon parantamisen varaa muutenkin kuin yhden ratkaisupelin osalta. Monet joukkueen kirkkaimmista tähdistä floppasivat kisoissa pahemman kerran. Esittelemme kolme pelaajaa, joiden otteet jättivät eniten toivomisen varaa.

Cole Caufield, hyökkääjä

Cole Caufieldilla on poikkeuksellisen maalitykin maine. Pienkikokoinen hyökkääjä iski edellisissä alle 18-vuotiaiden kisoissa 14 maalia vain seitsemään otteluun. Yliopistosarja NCAA:ssakin tällä kaudella on syntynyt 12 maalia 18 otteluun. Nuorten kisoissa ruuti oli kuitenkin märkää, ja Caufield kirjasi viiteen otteluun ainoastaan tehot 1+1=2, ja oli täysin pimennossa puolivälieräottelussa.

Alex Turcotte, hyökkääjä

Alex Turcotte oli NHL:n viime kesän varaustilaisuuden kärkinimiä. Hän meni lopulta koko tilaisuuden viidentenä pelaajana. Juonikas pelintekijä ei kuitenkaan ollut lähelläkään parasta tasoaan nuorten kisoissa. Huippulupaus merkkautti viidessä ottelussa ainoastaan kaksi maalisyöttöä.

Cameron York, puolustaja

Cameron York on yhdysvaltojen kultaisen ikäluokan parhaita puolustajia. Hän iski vuoden 2019 alle 18-vuotiaiden kisoissa tehot 4+7=11. Hänetkin varattiin NHL:ään kesällä ykköskierroksella. Yorkin piti olla Yhdysvaltojen paras kiekollinen puolustaja, mutta tehoja ei löytynyt koko kisojen aikana. Hän jäi viidessä ottelussa kiikaritehoilla ja tehotilastokin jäi yhden pykälän pakkaselle.