Nuoret Leijonat pelaavat tänään välieräottelussa Kanadaa vastaan. Pohjois-Amerikan kiekkojätin riveistä löytyy valtava määrä isoja nimiä. Kasasimme tähän artikkeliin kolme tähteä, joita Suomen täytyy tänään erityisesti varoa.

Alexis Lafreniere, hyökkääjä

18-vuotias Alexis Lafreniere on nuorten maailmanmestaruuskisojen seuratuin pelaaja. Hän on varma ensi kesän ykkösvaraus ja otteet ovat olleet tähtistatuksen mukaisia. Lafreniere on iskenyt kolmeen otteluun tehot 2+4=6. Nuoresta iästä huolimatta hän pelaa kypsästi, haastaa jatkuvasti nopeudellaan ja hakkaa vielä rumia maaleja sisään lähietäisyydeltä. Kiekkokontrolli on ainut tapa puolustautua tulevaa NHL-supertähteä vastaan.

Barrett Hayton, hyökkääjä

Barrett Hayton on Kanadan kokeneempaa osastoa. Hän on pelannut tällä kaudella jo 14 ottelua NHL:ssä Arizona Coyotesin paidassa. Vaikka hän on fysiikaltaan kypsä miesten tasolle, löytyy häneltä myös juonikkuutta tehdä tulosta junnutasolla. Hän on nakuttanut jo viiteen otteluun tehot 5+4=9.

Dylan Cozens, hyökkääjä

Dylan Cozens valittiin viime kesänä NHL:ään koko varaustilaisuuden seitsemäntenä pelaajana. Hänessä yhdistyy kaikki mahdollinen. Cozens on tunnettu ennen kaikkea erinomaisesta laukauksestaan, mutta hän on myös huikea luisteliva, tunnollinen kumpaankin suuntaan ja pelinäkemystäkin löytyy. Kisoissa Cozens on tehnyt viiteen otteluun tehot 1+7=8.