Tero Lehterän luotsaama SaiPa on Liigassa kovilla.

Liigan nettisivuilla nimittäin tiedotettiin lauantaina, että joukkueen kultakypärä Tomas Zaborsky on pistetty väliaikaiseen pelikieltoon. Äskettäin KalPan reppuun kypärätempun latonut slovakialainen rusikoi töötillään Sportin Roope Talajan perjantaina lappeenrantalaisten tappiopelissä.

Liigan kurinpitodelegaatio katsoi videotallenteet tilanteesta ja piti tekoa päähän kohdistuneena taklauksena. Ottelun tuomaristo pisti Zaborskyn suihkuun antaen tälle tilanteesta 5+20 minuuttia syynä ryntäys.

Pelikiellon takia hyökkääjän vierasreissu on tätä myöten paketissa. SaiPa jatkaa viikonlopun kierrostaan Vaasan jälkeen lauantaina Oulussa Kärppien vieraana. Se nyt on itsestäänselvyys, että Kärppien kotiluola on aina tukala paikka. Liigan pistepörssin kolmosen puuttuminen sattuu lappeenrantalaisleirissä taatusti sen vuoksi.

SaiPan kultaista kypärää kantaa lauantaina Teemu Ramstedt. Hän on takonut kuluvalla kaudella tehot 4+24=28. Zaborskyn saldo puolestaan on 14+19=33.