Venäjän 5-4-jatkoaikavoittoon Ruotsia vastaan päättynyt alle 20-vuotiaiden lauantainen MM-välierä piti sisällään jos jonkinlaista draamaa. Avauserässä ladottiin viisi häkkiä, ilmaveivari Nils Höglander lensi suihkuun ja menettipä Venäjä kahden maalin johtonsa nousten kuitenkin päätöserässä itse takaa 4-4:ään.

Avauserässä nähtiin lisäksi yksi toinenkin dramaattinen hetki. Sinikeltaiset hermostuivat täysin, kun jutun kuvassa oleva Aleksandr Khovanov tuuletteli 1-2-maaliaan varsin leijailevaan sävyyn. Hän meni Ruotsin vaihtoaition eteen suutelemaan paitaansa iskettyään maalin.

Voit katsoa tapauksesta videon ohesta noin kohdasta 3.07 alkaen.

– Se oli tyypillistä Venäjää, ärtynyt Albin Eriksson latasi Aftonbladetin mukaan.

Eriksson kummasteli venäläisten käytöstä. Aiemmin nuo pahoittivat mielensä kanadalaispelaajan pidettyä kypärää päässään kesken Venäjän kansallislaulun, kun vaahteranlehtipaidat ottivat käkättimeen 0-6.

– Olivat herkkinä sillon, mutta ilmeisesti tuo on sallittua – eli mennä aitiomme eteen, suudella logoa ja käyttäytyä noin, Eriksson sadatteli.

– Mutta ei se nyt ollut mitään sellaista, mihin olisimme tuhlanneet energiaa. Se oli hapanta.

Suurlupaus Samuel Fagemokaan ei katsonut venäläisten puuhia mitenkään hyvällä tavalla.

– Tämä on jääkiekkoa, jossa on tunteita, mutta tuo oli vähän kunnioittamatonta touhua.

Finaaliin rynninyt Venäjä kohtaa kello 20 alkavassa ottelussa Kanadan, Suomi ja Ruotsi pelaavat kello 16 alkaen pronsseista.