Helsingin IFK joutuu tulemaan pitkään toimeen ilman kultakypäräänsä Teemu Turusta.

24-vuotias Liigan pistepörssin kakkonen loukkaantui lauantain vierasottelussa HPK:ta vastaan. Seura ilmoitti keskiviikkona hyökkääjän olevan poissa kokoonpanosta arviolta 6-8 viikkoa. Samassa ottelussa loukkaantunut HIFK:n alkukauden toiseksi paras maalintekijä Sebastian Dyk huilaa hänkin peleistä viikon päivät.

Viime keväänä Suomen mestaruutta HPK:n paidassa juhlinut Turunen on iskenyt tällä kaudella pelaamissaan 34 ottelussa kovat tehot 14+26=40, minkä vuoksi miehen menetys onkin HIFK:lle erityisen raskas kolaus. 27-vuotias ruotsalaishyökkääjä Dyk on pelannut HIFK-paidassa tällä kaudella 33 peliä tehoin 12+12=24.

Liigassa kuudentena olevan helsinkiläisseuran sairastuvalla oli jo ennestään ruuhkaa, sillä myös Lennart Petrell, Mikko Kousa, Juha Jääskä sekä Markus Kankaanperä ovat tällä hetkellä loukkaantumisten vuoksi sivussa tositoimista.