Ilves on päässyt vaikean alkusyksyn jälkeen hurjaan lentoon Liigassa.

Joukkue on noussut kuin huomaamatta sarjataulukossa askel askeleelta kohti kärkeä. 15 ottelun kuntopuntarin kärkijoukkue on sarjassa jo kolmantena – se on melkoinen saavutus jo syksystä päävalmentajaa vaihtaneelta joukkueelta.

Samalla joukkue on vahvistunut pitkin kautta – yksi kovista hankinnoista oli kesken kauden Ilvekseen palannut Ville Meskanen. Rangersin jättänyt huippunimi on saanut pirteän alun heti uudessa ympäristössä – alle on tullut nyt Liigassa seitsemään peliin tehot 4+2.

Kun peli kulkee, myös paineet kasvavat. Meskanen puhuu avoimesti Liigan sivuilla nuoren joukkueen ympärillä pyörivistä odotuksista ja paineista.

– Tuo on aika hieno tilanne! Pystyn parhaimpaani silloin, kun on paineita ja ihmiset välittävät. Mielestäni se on välittämistä, kun paineita tulee. Kun seura kiinnostaa ja faneja kiinnostaa, miten minulla menee, on se vain hieno juttu, Meskanen tunnelmoi Liigan sivuilla.

Ilveksen leirissä tiedetään joukkueen potentiaali. Se käy ilmi myös Meskasen omista odotuksista. Hän puhuu suoraan mitaleista – sekä mestaruudesta.

– Kyllä. Olisi hölmöä sanoa, että emme pelaisi mitaleista! Se tulee, mitä on tullakseen, mutta uskon, että tämä jengi voi mennä pitkälle ja päätyyn saakka.

Ilveksen menestys tekisi hyvää tamperelaisille ja perinteisen seuran faneille. Sen myös Meskanen nostaa esille.

– Se olisi järkyttävän suuri juttu! Muistan ajat ja olen itsekin elänyt niitä aikoja pelaajana, kun ei ole tullut tulosta. Tämä on hieno tilanne, jossa Ilves on. Homma toimii kentällä ja kauluspaitamiehillä on hommat kunnossa. Organisaatio voi tällä hetkellä todella hyvin. Jos ja kun menestymme, se olisi kyllä hienoa, hän sanoo.

LUE MYÖS: Ikimuistoinen ilta! 46-vuotias Jan Lundell pääsi tositoimiin HIFK:n maalilla – teki liigahistoriaa

LUE MYÖS: Yllätysdiili! HIFK sopimukseen 46-vuotiaan maalivahtilegendan kanssa – tekee Liiga-historiaa