Vanha jaksaa! 46-vuotias Jan Lundell teki yllätyspaluun Liiga-jäille – herkistyi pelin jälkeen: ”Ei voi olla kuin kiitollinen”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. 46-vuotias Jan Lundell kirjoitti yllättävää Liiga-historiaa torstai-iltana, kun konkarista tuli kaikkien aikojen vanhin sarjan pelaaja.

Maalivahti nousi mukaan HIFK-kokoonpanoon Atte Engrenin sairastuttua. Harva osasi odottaa lopun kaltaista tarinaa, kun helsinkiläisjoukkue vaihtoi Lundellin ykkösvahti Frans Tuohimaan tilalle tolppien väliin 66 sekuntia ennen pelin loppua.

Tilanne oli yllättävä – ja koskettava. Lundell oli odotetusti pelin jälkeen liikuttunut, kun Leijonat.com jututti kiekkokonkaria upean illan jälkeen.

– Hieno kokemus. Ei olisi uskonut lopettaessa, että saa kokea tällaisen päivän ja olla mukana vielä joukkueen matkassa. Nämä ovat hienoja hetkiä, saa pitkästä aikaa olla joukkueen sisällä ja kopin puolella. Makeeta, Lundell virnisti pelin jälkeen.

Lundellin paluu sai fanit innostumaan, luonnollisesti. Kannattajat huusivat pitkään ”Jannea”. Se sai konkarin liikuttumaan.

- Olihan se huikea kokemus kotiyleisön edessä. Miten he ottivat vastaan heti pelin alussa jo. Kyllä se sanattomaksi vetää – meillä on aivan huippukannattajia, jotka tukevat meitä. Iso kiitos heille, tämä oli ikimuistoinen ilta. Ei voi olla kuin kiitollinen.

Ei paljon aikaa jäällä

Lundell lopetti oman aktiiviuransa keväällä 2012. Sen jälkeen hän on toiminut edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana. Liikaa tatsia ei jäältä kuitenkaan ole.

– Tänä aamuna olin jäällä ja vähän ennen joulua pari kertaa. Ei tässä viime aikoina ole tullut ihan liikaa jäällä oltua, Lundell virnistää.

Huippuvahti hyppäsi kaukaloon HIFK:n johtaessa peliä SaiPaa vastaan 4-1. Ihan työttömäksi ex-huippunimi ei jäänyt – Lundell piti maalinsa puhtaana.

– Sen verran luotin itseeni, että johto pysyy. Vastustajalla oli pelisilmää, että lähti laukomaan puolesta kentästä. Saatiin tilastoihin yksi torjunta. Ihan makee juttu, Lundell naurahti.

Lundellia ei kannata odottaa kuitenkaan ainakaan toviin takaisin Liiga-kaukaloihin. Oma paikka on nykyisin valmennuksen puolella.

– Tossa vauhdissa pää toimii ja tietää kyllä, mitä pitää tehdä. Mutta kroppa ei vain enää tottele. Se tulee perässä aikamoisella viiveellä, Lundell kiteyttää.

HAASTATTELU: Miska Miettinen, HELSINKI

LUE MYÖS: Katso video: Jan Lundell, 46, palasi HIFK:n maalille – yleisö osoitti seisaaltaan kunnioitusta

LUE MYÖS: Ikimuistoinen ilta! 46-vuotias Jan Lundell pääsi tositoimiin HIFK:n maalilla – teki liigahistoriaa


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta