Ura ei lähtenyt liitoon Liigassa – suomalaishyökkääjä takoo nyt huikeaa tulosta ulkomailla, maalasi isoäitinsäkin edessä: ”Loputon arvostus”

© Kuva: Getty Images

Suomen jättäminen on näyttänyt olevan loistava päätös hyökkääjä Samuel Saloselle, 25. Ranskan pääsarjajoukkue Chamonixissa liekehtivä Vaasan kasvatti on ollut uudessa maassa sanalla sanoen huikeassa tikissä.

Liigassa aikoinaan vain kaksi ottelua pisteittä pelannut hyökkääjä on takonut uransa ensimmäisellä ulkomaan kaudellaan 21 ottelussa häikäisevät tehot 20+12=32. Tehotilasto on sekin huikea +15. Jopa sarjan Twitter-tilillä hehkutettiin pelaajan tilastoja jo alkuvuodesta.

Muun muassa seuraavat faktat kuulostavat hulppeilta.

– 18 ottelua, 18 maalia.

– Keskimäärin 1,61 pistettä ottelua kohti, paras keskiarvo.

– 14 peräkkäistä ottelua, joissa on vähintään yksi piste.

Sittemmin jo 20 maalin rajan rikkonut Salonen on nyt sarjan maalipörssissä kakkosena, edellään vain Danick Bouchard. Angers-pelaaja on painanut 24 häkkiä. Pistepörssissä Salonen keikkuu sijalla 14, tehotilastossa hän on 19:nnellä sijalla.

Hyökkääjä on saanut Ranskan maille asti tukijoukkoja – eikä ihme, jos pelkästään virettä miettii.

– Rakas isoäitini päätti tulla Vaasan präntööltä Ranskaan kattomaan jääkiekkoa. Loputon arvostus. Osti piponkin, Salonen kirjoitti omalle Twitter-tililleen sunnuntaina.

Tuossa ottelussa Salonen niittasi yhden maalin, kun Chamonix Mont-Blanc tuhosi Rouenin 5-1. Esille nousivat myös massiiviset tehot 2+2=4 iskenyt Joonas Sammalmaa sekä yhden syötön saalistanut Joona Tolvanen. Mestiksessä aikoinaan pelannut ranskalainen Malo Ville nakutti kaksi syöttöpinnaa.

Alkukaudella Mestiksen Hokissa viisi peliä tehoin 4+2=6 pelanneen maalilinko Salosen edustama Chamonix on 11 joukkueen sarjassa seitsemäntenä. Joukkue on marssimassa vahvasti kohti pudotuspelejä.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)