Ilja Kovaltshukkin kehuu – Jesperi Kotkaniemen tappelu ei saa tyrmäystä NHL:ssä: ”Emme nähneet tuon tapahtuvan”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemen pöntöstä lensi telkkä pellolle viime yönä ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan. Kun Flyersin Robert Hägg taklasi suomalaisen joukkuekaveri Ryan Poehlingia vaarallisesti päin laitaa, haki Kotkaniemi ruotsalaisen valsseille.

– En tiedä, mistä se oikein tuli, Kotkaniemi ihmetteli temppuaan Montreal Gazettelle.

Liekö ruotsalaispakki ollut vähemmän innostunut mylläämään, vai oliko Kotkaniemeltä antama kyyti kylmää, mutta ainakin nyt mylly näytti yksipuoleiselle. Vuonna 2000 syntynyt suomalainen takoi viisi vuotta vanhemman kollegan naamaan muutaman iskun jääden lopulta tämän ja jään väliin.

– Luulen, että kaikki olivat yllättyneitä. Emme nähneet tuon tapahtuvan, Habsin päävalmentaja Claude Julien sanoi viitaten myllyyn ja sen etenemiseen Kotkaniemen tahtiin.

Tilanteesta Kotkaniemelle lätkäisiin jäähyjä 17 minuuttia ja Häggille viisi.

– Jätkät katsoivat toisiaan ja pudottivat hanskat. Raasun piti istua rangaistusaitiossa 17 minuuttia, Julien latasi ihmetellen lisäksi, miksi minuutit jaettiin kyseisellä tavalla.

Tappelu ei ollut suomalaispelaajan NHL-uran ensimmäinen, vaan nimenomaan koko uran. Kotkaniemi sai tempauksestaan kehuja. Ilta oli onnistunut, vaikka kolmosketjun keskushyökkääjä jäi tehoitta.

– Se merkitsi meille paljon ja siksi hän oli pelin ykkösnimi, kaksi maalia upottanut joukkuekaveri Ilja Kovaltshuk ylisti.

– Luulenpa vaan, että koko joukkue arvosti sitä, päävalmentaja komppasi.

Habs muuten voitti lopulta 4-1.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Mikael Granlund ja Juuse Saros kokivat karmean pettymyksen NHL:ssä – Predatorsin kelkka ei käänny: ”Olemme jotenkin kuolleita”

Tässäkö on Tuukka Raskin uusi ala NHL-uran jälkeen? Upean rajapyykin rikkonut vahti sai uskomattoman lahjan maailmantähdeltä

Heiveröiseksi haukuttu Montrealin Jesperi Kotkaniemi yllätti: haastoi ruotsalaispuolustajan rajuun nyrkkitappeluun NHL:ssä


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.