Ruotsissa on keskusteltu alkuviikosta aktiivisesti mies- ja naispelaajien välisestä palkkaeroista jääkiekossa.

Tuoreen selvityksen mukaan yksittäinen miespelaaja tienaa yhtä paljon kuin naisjoukkue yhteensä. Se on nostanut pinnalle paljon keskustelua – puolesta ja vastaan.

Tuorein kannanotto kuultiin maalivahti Sofia Reidebornilta, joka täräytti suoran mielipiteensä aiheeseen. Maan pääsarjassa pelaavan SDE HF:n kiekkoilija on sitä mieltä, ettei naispelaajat ansaitse nykyistä enempää.

– Jääkiekko on meille harrastus, eikä kenenkään tule maksaa harrastuksesta. Emme voi vaatia samaa palkkaa kuin miehet, emmekä voi pakottaa ihmisiä katsomoihin, Reidenborn kommentoi Aftonbladetin mukaan.

Maalivahti nostaa esille karun esimerkin: Linnköpingin järjestämään yleisötempaukseen saatiin peräti 3600 katsojaa. Heistä seuraavaan kotipeliin löysi tiensä vain 60 katsojaa.

– Mielestäni palkkaero on kohtuullinen. Jos tarkastellaan otteluita, niin siellä ei ole lainkaan yleisöä, ja sponsoreiden houkutteleminen on vaikeaa.

Yksi iso takaisku Ruotsin pääsarjan kiinnostavuudelle on maajoukkueen heikko menestys arvokisoissa. Ruotsin naiset eivät ole pärjänneet Naisleijonien tavoin kansainvälisissä peleissä.

– Teemme kaikkemme, että tilanne paranisi. Emme kykene osoittamaan, että meidän tulisi saada parempaa palkkaa. Meillä on tuote, jota kukaan ei halua nähdä, sillä pelaamme B-sarjassa.

Reidenbornin kommenteista uutisoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.