Maailmanmestari Joel Kiviranta avasi viime yönä Dallas Starsin 3-2-voitossa NHL-uransa maalitilin. New Jersey Devils -ottelu oli hyökkääjälle kahdeksas.

Suomalainen suti oman irtokiekkonsa reppuun keskiympyrästä katsottuna Devils-maalin vasemman kulman paikkeilta.

– Se tuntui toki hyvältä, kuten aina maalin jälkeen. Mutta tämä tuntui vieläkin paremmalta, kun nappasimme nuo kaksi pistettä pyörimästä, vasta viikonloppuna AHL:stä Texas Starsista ylös nostettu hyökkääjä ilakoi seuran kotisivuilla.

Pikkuisen kokeneempi hyökkääjä Tyler Seguin oli mielissään taalaliigassa kahdeksannen pelinsä pelanneen ja avauspinnansa saalistaneen joukkuekaverinsa puolesta.

– Oli hienoa nähdä Kiviranta maalaamassa.

– Me kaikki olemme tehneet joskus ensimmäisen maalimme ja niillä on aina tunnearvoa. Hän saa siitä itseluottamusta. Hänestä on pursunnut itseluottamusta roimasti jo aiemmin, kanadalainen kehui.

Slovakian maailmanmestari ei ilmeisesti ole mikään kovin mölysuu.

– Hän on aika hiljainen poika, mutta Joel pelaa itsevarmasti ja seuran kannalta se on hienoa, että hän alkaa tuottamaan pinnoja.

Vantaalaisen osalta suurin osa kaudesta on mennyt farmin puolella. Siellä maailmanmestari on pelannut 38 ottelua pistein 11+9=20 (+4).

LUE NHL:N SUNNUNTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:

Huh, mitä näyttöjä NHL:n suuntaan! Eeli Tolvanen kasvatti maaliputkeaan AHL:ssä jälleen – nousi samalla pörssikärkeen

Häh? Kasperi Kapaselle tyly hyllytys NHL:ssä – asiantuntija: ”Ei oletettavasti ja varmasti ollut helppo päätös”

Nyt hattu päästä! Suomalaiskonkari Valtteri Filppula teki NHL:ssä mieletöntä historiaa – vain seitsemän sinivalkoista oli pystynyt tähän

Ei voi olla! Aleksander Barkov loukkaantui NHL:ssä kriittisillä hetkillä – ”Tiedämme tästä lisää sunnuntaina”