Suomalaishyökkääjä Tommi Santala ehti jättää pysyvän muistijäljen lyhyellä visiitillään Vancouver Canucksissa.

NHL:ssä juhlitaan tällä viikolla kahta kiekkolegendaa, kun ruotsalaisten Henrik ja Daniel Sedinin pelinumerot jäädytetään Vancouverissa. Sedinien juhlaviikko näkyy monella tapaa kaupungissa – rakastetut kiekkotähdet ovat olleet esillä kanadalaisessa mediassa läpi viikon.

Duolta on kysytty uran ikimuistoisimmista pelaajista. Henrik Sedinin vastaus yllätti kaikki Kanadassa, kun hyökkääjä nosti esille suomalaisen Tommi Santalan nimen.

Santala ehti pelata Canucks paidassa kaudella 2006-07 yhteensä 30 peliä tehoin 1+5. Rooli joukkueessa vaihteli tuon kauden ajan ääripäästä toiseen.

– Santala on kaveri, jonka kanssa pelasimme vain muutaman pelin, mutta nautin todella hänen kanssaan pelaamisesta, Henrik Sedin hehkutti toimittaja Daniel Wagnerin mukaan.

Suomalaistaituri muistetaan uraltaan parhaiten Euroopassa, jossa hän takoi hurjia pisteitä niin Sveitsissä, Suomessa kuin KHL:ssäkin. NHL:ssä hän pelasi yhteensä 63 ottelua.

– Hän pelasi seurassa vain kasan pelejä ja hän oli usein roolissa, jossa peliaikaa ei tullut hirveästi. Mutta sitten hän sai mahdollisuuden meidän kanssamme – ja se oli todella hauskaa! Sedin kehuu.

Santala lopetti uransa viime kauteen, kun 40-vuotias konkari palasi Suomeen HIFK:n riveissä. Ex-huippunimen vyöltä löytyy myös neljät MM-kisat Leijonissa.