Kun Carolina Hurricanesin Sebastian Aho syötti lauantaiyönä Andrei Svetshnikovin iskemän 3-1-voittomaalin, kasvatti suomalaistykki pisteputkensa jo kahdeksan pelin mittaiseksi. Aho ja kumppanit kaatoivat New Jersey Devilsin luvuin 5-2.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Sebastian Aho and Andrei Svechnikov combined on the @Canes third goal to extend their point streaks to eight and six games, respectively. #NHLStats

Aho on tehnyt kolme viikkoa sitten alkaneen putken aikana tehot 7+5=12 (+2). Sentterin koko kauden saldo puolestaan on nyt 31+22=53 (+12).

Svetshnikovin pisteputki kasvoi samalla kuuteen. Venäjän Barnaulissa syntynyt 19-vuotias laituri on nakuttanut urallaan nyt 139 runkosarjan pelissä tehot 43+47=90.

Kiitos myös Ahon, nousi hyökkääjä eräässä komeassa tilastossa ylöspäin. Pelaaja on NHL:ssä pelaavat alle 20-vuotiaat aktiivit huomioiden kuudenneksi paras maalitykki. Tässä tilastossa liki puolet paremmalla maalisaldolla on aikoinaan jopa 80 häkkiä paukuttanut Patrik Laine.

Kuten oheinen twiitti näyttää, on Carolina-pelaaja murtautunut eittämättä kovaan sakkiin. Yöllä taakse jäi Colorado Avalanchen Matt Duchene, seuraavaksi edessä on Carolina Hurricanesin Jeff Skinner (51).

NHL Public Relations

@PR_NHL
Andrei Svechnikov’s game-winning goal marked the 43rd goal of his career. He is one of nine active players to score at least 40 as a teenager. #NHLStats

Mainittuun maaliin syöttöpisteen merkkasi myös kukapa muukaan kuin Teuvo Teräväinen. Hänen saldo kuluvalla kaudella on 12+43=55 (+20).

– Tiedämme Ahon ketjun. Se näyttää toimivan aika kivasti. He tekivät näyttäviä asioita, Canesin päävalmentaja Rod Brind’Amour myhäili seuran kotisivuilla.

Venäläisellä on edelleen saumat kasvattaa maalisaldoaan, sillä teini-iästä hän kasvaa pois reilun kuukauden kuluttua. Pelaaja täyttää 20 vuotta 26. maaliskuuta.