Ilja Kovaltshukin hankkiminen sai uuden joukkuekaverin latomaan ylisanoja – ”Suurin jääkiekkoilija”

NHL:ssä jysähti maanantaiyönä pienimuotoinen pommi, kun Montreal Canadiensia reilussa parissakymmenessä ottelussa edustanut venäläiskonkari Ilja Kovaltshuk jatkoi matkaansa eteenpäin Washington Capitalsiin. Tykki pääsee tavoittelemaan uransa ensimmäistä Stanley Cupia yhdessä muun muassa Aleksandr Ovetshkinin kanssa.

Caps alkaa olemaan melkoinen Puna-armeija, sillä joukkueeseen kuuluvat myös hyökkääjä Jevgeni Kuznetsov, puolustaja Dmitri Orlov ja maalivahti Ilja Samsonov.

– Ilja (Kovaltshuk) on suurin jääkiekkoilija. Hän ei tule tuomaan mitään huonoa joukkueeseen, vain positiivista, Kuznetsov oli sanonut venäläisen Sport-Expressin mukaan.

– Olen iloinen nähdessäni hänet.

Stanley Cup -voittaja Kuznetsovilla ikää on 27 vuotta, tällä kaudella 39 ottelussa pisteet 9+13=22 (-4) tehnyt Kovaltshuk on vajaat kymmenen vuotta vanhempi konkari.

– Hän on aina hymyileväinen huolimatta tästä sekä siitä, että emme ole koskaan olleet mitään ihan läheisiä kavereita. Se merkkaa paljon.

Kovaltshuk on olympiavoittaja, maailmanmestari, alle 18-vuotiaiden maailmanmestari, KHL-mestari… Stanley Cup on käytännössä ainoa – World Cupin mestaruuden ohella – joka hänen palkintokaapistaan puuttuuun.

Liekö alkanut vuosi muuttaa tuon.

LUE MYÖS:

Venäläislegenda Ilja Kovaltshuk kaupattiin NHL:ssä – pääsee samaan seuraan kovan maanmiehensä kanssa


PÄIVÄN VIHJE: JOKERIT – AVANGARD OMSK

Hakeeko Ilja Kovaltshukin tähdittämä Omsk pisteet Helsingistä?