Liigan runkosarjan voittavan Kärppien ja kärkipäässä painivan Lukon välisessä tiistai-illan runkosarjaottelussa nähtiin jälleen yksi tältä kaudelta valitettavan tuttu päähän kohdistunut taklaus.

Raumalaisten puolustaja Roni Sevänen sai suihkukomennukseen johtaneen 5+20 minuutin rangaistuksen pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Seväsen törkeän avojääpommin kohteeksi joutui Kärppien hyökkääjä Sami Anttila, joka talutettiin tilanteen jälkeen sekavan oloisena pukukopin puolelle.

Vaikka Lukko rullasi ottelussa upeaan 5-1-vierasvoittoon, tyrmäsi raumalaisten luotsi Pekka Virta peruspakin teon täysin.

– Koko ajan varotellaan sitä, että pudotuspelit alkaa, ja katotaan, ettei satu mitää, ettei tule pelikieltoja ja ettei tule loukkaantumisa. Ole valmis, ota vastaan ja älä provosoidu, Virta pohjusti Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

Hän viittasi siihen suuntaan, että jatkuvat puheet näistä tapauksista eivät kenties ole hyvästä.

– Ihan todella huolimaton taklaus Seväseltä tilanteessa, missä tietty vastustaja valutti aikamoisen kaverilirun siihen. Olisi ollut aikaa vetäytyä tilanteesta Seväsen monta kertaa ja miettii, miten tulee.

– Tuli väärällä tavalla.

Liigan runkosarja päättyy tällä viikolla.