Ossi Väänänen ehti pelaamaan komealla urallaan monien huippunimien kanssa.

Yksi uran kovimmista pelikavereita tuli vastaan Jokereissa, kun NHL:n työsulku toi kaudella 2012-13 Erik Karlssonin Suomeen.

Väänänen kertoi kyseisestä ajasta Bar & Bistro Kipinän asiantuntijavieraana.

– Hän on hauska tyyppi ja huima urheilija. Siviilissä aika ohkanen kaveri, mutta jäällä aivan mieletön luistelija. Oli hauska seurata Erikin pelaamista ja sitä liikkumisen ylivoimaisuutta, Väänänen muisteli.

Erityisesti yksi ilta jäi entiselle huippupuolustajalle mieleen Karlssonista. Ruotsalaistähti kävi kesken Jokerit-pestin Ottawassa, mutta palasi pian takaisin ja saapui myöhästyneeltä lennoltaan suoraan HIFK-otteluun.

– Illan saldo taisi olla 1+5. Kaveri oli sanonut, että hänen pitää tehdä seitsemän pistettä, mutta Erik pääsi vaan kuuteen, Väänänen naurahti muistaen kuitenkin hieman väärin. Karlsson iski ottelussa tehot 1+4.

LUE MYÖS: Leijonakonkari muisteli Jokerit-legendan uskomatonta uraa: ”Veti röökiä ja vodkaa”

Haastattelu on tehty toukokuussa vuonna 2017.