Liigassa 2010-luvulla ihastuttanut kroatialaishyökkääjä Borna Rendulic liekehti päättyneellä sesongilla Saksan pääsarja DEL-liigassa huikealla tavalla.

Eksoottisen maan pelimies sijoittui tasokkaan sarjan maalipörssissä jaetulle kakkossijalle. Voiton kuittasi Münchenin kanadalaislaituri Trevor Parkes 28 kihauksellaan.

Kummallakin laidalla viihtyvä Rendulic nakutti Adler Mannheimissa 27 maalia ja kaikkiaan 49 pinnaa, Fischtown Pinguinsissa pelaava Slovenian maajoukkuehyökkääjä Jan Urbas ylsi samaan maalimäärään.

Saksalaiskolmikko Marcel NoebelsYasin EhlizLeo Pföderl jäi kärkitriosta kauas, sillä nuo pelaajat iskivät 23, 22 ja 21 kaappia.

Rendulic loisti muuallakin, sillä pistepörssissä hän ylsi jaetulle kolmannelle sijalle, tehotilastossa irtosi jaettu kakkossija massiivisella lukemalla +24.

Kuten tilastot osoittavat, on Liigassa Ässiä, HPK:ta ja Pelicansia edustanut taituri monivaltainen pelaaja DEL-liigan tasoisessakin kovassa sarjassa.

Suomeen, pois Suomesta…

Kroatialainen nakutti Liigan 111 runkosarjapelissä pisteet 24+28=52 (+1), 11 pudotuspeliottelun saldoksi jäi 3+1=4 (-2). Lahdesta hän suuntasi Venäjälle KHL:ään syksyllä 2017. Sen jälkeen pelaajaa ei ole maassamme nähty pelaavaan.

– Olin valmistautunut pelaamaan tämän kauden täällä, mutta koska tällainen poikkeuksellinen mahdollisuus tarjoutui, halusin tarttua siihen. Viihdyin Lahdessa erinomaisesti. Organisaatio ja joukkue olivat mahtavia, minkä vuoksi lähteminen täältä jää myös harmittamaan, Rendulic kommentoi tuolloin Pelicansin tiedotteessa.

Pelaaja on maajoukkueessakin kovaa valuuttaa, sillä esimerkiksi kaudella 2010-11 hän sivalsi 2. divisioonan MM-kisoissa viidessä pelissä absurdit tehot 8+9=17 (+10).

Rendulic on pelannut myös NHL:ssä 15 ottelua tehoin 1+1=2 (-1). Taalaliigassa hän on kantanut Colorado Avalanchen ja Vancouver Canucksin värejä.

Rendulicista tuli aikoinaan ensimmäinen Kroatiassa kasvanut NHL-pelaaja. Vuonna 1992 syntynyt pelaaja tuli kotimaastaan Suomeen kaudella 2007-08. Silloin hän siirtyi Seinäjoelle paikallisen S-Kiekon junioreihin. Sieltä tie vei nopeasti Ässiin.

– Seinäjoella tein ensimmäisessä ottelussani hattutempun. Olin, että okei, olen Kroatiasta ja teen heti hattutempun – tämähän on helppoa. Kun muutin Poriin, tajusin, ettei asia olekaan niin, Rendulic sanoi Yle Urheilulle syyskuussa 2017.

Suomalainen kiekkovalmentaja Alpo Suhonen tiesi jo Rendulicin uran alkuaikoina, että tästä tulee kovaa valuuttaa.

– Bornasta näki jo silloin, että hän menee pitkälle. Oli selvää, että kyseessä on todella lahjakas pelaaja. Tämäkin on tietysti katsojan silmissä, eivät kaikki nähneet häntä lahjakkaana, Suhonen sanoi Ylelle.