NHL-kauden kohtalosta on ollut ilmoilla suurinpiirtein yhtä monta teoriaa kuin lajin parissa on ihmisiä.

Minnesota Wildin GM Bill Guerin uskoo sarjan suomenkielisten sivujen haastattelussa, että kausi jatkuu tyhjien katsomoiden edessä.

– Se olisi ilman muuta erilaista ja vaatisi joukkueilta henkistä sopeutumista, mutta siihen pitää vain tottua.

– Meidän täytyy olla henkisesti valmiina kaikkeen. Jos vain valitamme ja suhtaudumme tilanteeseen negatiivisesti, niin se ei ole hyväksi meille. Teemme vain itsellemme hallaa.

Asiassa syvin sanomahan on se, ettei kukaan tee mitään, jos se ei ole turvallista.

– Ja jos se on turvallista, niin uskon, että jatkamme kautta. Se olisi myös mielestäni oikea ratkaisu. Siitä tulee hieman erikoista ja epätavallista, mutta se on ihan okei.

– Jos vain hyväksymme sen, niin se kyllä toimii. Kun alamme pelaamaan jääkiekkoa, niin sitten pelaamme jääkiekkoa.

Kausi ei voi jatkua sormia napsauttamalla esimerkiksi tällä viikolla, vaikka linjaukset antaisivat myöten. NHL:n komissaari Gary Bettman on kertonut, että pelaajat tarvitsevat pari viikkoa tai reilut päästäkseen takaisin pelikuntoon.

– Ne joukkueet, jotka tulevat tauolta parhaassa kunnossa, eivätkä pelkästään fyysisesti vaan myös henkisesti, ovat etulyöntiasemassa ja valmiina hyppäämään kaukaloon, Guerin sanoi.

Wild on yksi niistä joukkueista, jonka kannalta kauden jääminen kesken oli sääli. Koska Minnesota oli jatkopaikkaa perässä vain pinnan, olisi se kohdannut keväällä isoa jännitystä peleissään.

Joukkueessa pelaavat suomalaisista sentteri, kapteeni Mikko Koivu, maalilla on käynyt Kaapo Kähkönen.