Valitsimme aiemmin yliarvostetuimmat pelaajat jokaisesta kiekkomaasta. Nyt on aika katsoa samaa asiaa päinvastaisesta suunnasta: kuka on jokaisen maan aliarvostetuin pelaaja?

Emme kiinnittäneet huomiota pelkästään pelaajan palkkaan. Otimme huomioon myös tavan, jolla pelaajaa käsitellään mediassa ja kuinka isossa arvossa häntä yleisesti pidetään saavutuksiinsa nähden. Moni valittu pelaaja ei saa juuri ollenkaan laajempaa huomiota, vaikka tekojensa puolesta onkin tähtistatuksen pelaaja.

Kanada: Jonathan Huberdeau, Florida Panthers

Jos jokaiselle NHL-toimittajalle annettaisiin tehtäväksi kasata unelmakokoonpano kanadalaisista pelaajista sokkona ilman apuvälineitä, Jonathan Huberdeau tuskin olisi monen listalla. Hän saa todella vähän huomiota, koska hän pelaa Florida Panthersissa, joka ei jaksa kiinnostaa Kanadassa. Silti Huberdeau on kasvanut yhdeksi Kanadan parhaista hyökkääjistä ja mätti kesken jääneellä kaudella tehot 23+55=78 pelaamissaan 69 ottelussa.

Tshekki: Jakub Vrana, Washington Capitals

NHL on pullollaan nuoria pelaajia, jotka pyörivät otsikoissa päivästä toiseen. Ihme kyllä, Jakub Vrana ei kuulu tähän porukkaan. Erinomainen luistelija ja tunnollinen pelaaja on myös kehittynyt tehokkaaksi hyökkääjäksi. Tshekin vaiettu ase nakutti 69 ottelussa tehot 25+27=52.

Suomi: Joel Armia, Montreal Canadiens

Joel Armia on yksi NHL:n parhaista kolmosketjulaisista. Suomalaishyökkääjä tekee hurjan määrän töitä kaukalon kummassakin päässä. Jo Winnipeg-aikoina oli selvää, että Armia tekisi huomattavasti enemmän tehoja, jos saisi rinnalleen paremmat ketjukaverit. Montrealissa näyttöjä on jo annettu, mutta kaikkea potentiaalia ei ole vieläkään lypsetty. Kauden 58 ottelussa Armia viimeisteli tehot 16+14=30.

Joel Armia on edustanut viime vuodet Montrealia. NHL-uralla tutuksi ovat tulleet myös Winnipeg ja Buffalo. Kuva: Getty Images

Venäjä: Jevgeni Malkin, Pittsburgh Penguins

Jevgeni Malkin on supertähti, jota aikoinaan pidettiin yhtenä maailman parhaista kiekkoilijoista. Viime vuosina hänen nauttimansa arvostus on kuitenkin laskenut kuin lehmän häntä. Malkinin taidot ovat kuitenkin yhä tallella, eikä hän saa ansaitsemaansa kunnioitusta. Kauden 55 ottelussa Malkin keräsi tehot 25+49=74.

Sveitsi: Nico Hischier, New Jersey Devils

Nico Hischier on kenties vähiten puhuttu ykkösvaraus vuosikymmeniin. Häntä ei pidetä kummoisena pelaajana varausstatukseensa nähden, mutta ensimmäisellä kaudellaan Hischier nakutti 52 tehopistettä. Saavutus on melkoinen esimerkiksi otsikoissa pyörivään Jack Hughesiin verrattuna. Viime vuosina Hischierillä on ollut hiljaisempaa tehorintamalla, mutta hän on ollut Devilsin hyökkäyksen selkäranka. Vaikeassa ympäristössä hän on menestynyt erinomaisesti olosuhteet huomioon ottaen.

Ruotsi: Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres

Rasmus Dahlin on toinen ykkösvaraus, joka on surullisesti unohdettu. Jos hän pelaisi Buffalon sijaan jossain kanadalaisjoukkueessa, verrattaisiin häntä jatkuvasti lukuisiin NHL-legendoihin, mutta nyt Dahlin saa olla omassa rauhassa. Vasta 20-vuotiaana Dahlin iski 59 ottelussa tehot 4+36=40. Vastaavaan on pystynyt vain harva puolustaja NHL:n historiassa.

Yhdysvallat: Zach Werenski, Columbus Blue Jackets

Zach Werenski on tuleva Norris-voittaja. 22-vuotias puolustaja on jo nyt kaikki mitat täyttävä ykköspakki melkein mihin tahansa seuraan. Werenski hämmästyttää aina jäällä ollessaan ja tehotkin antavat erinomaisen kuvan hänen taidoistaan: 63 ottelussa 20+21=41.