Harva tuskin muistaa sitä, ettei uransa kaudella 2010-11 SaiPassa päättänyt Dale McTavish murtautunut koskaan NHL:ään – vaikka hän pelasi niin rapakon takana kuin Euroopassa huipputasolla kaudesta toiseen.

Liigassa McTavish iski millenniumin aikaan sekä uransa viimeisellä kaudella lappeenrantalaisten ja Bluesin paidassa 182 pelissä tehot 95+60=155 (+2). Uran 14 pudotuspeliottelua toivat pinnat 5+8=13 (-6).

Esimerkiksi Sveitsissä McTavish sen sijaan nakutteli oikeasti hirvittävän kasan pinnoja. Kaikkiaan 419 pelissä hän iski saldon 212+218=430 (0).

Kaikki alkoi aikanaan OHL:stä, jossa McTavish oli sielläkin tehokas Peterborough Petesin paidassa 1980-90-luvun taitteessa. NHL:ssä otteluita kertyi Calgary Flamesissa vyölle lopulta vain yhdeksän pistein 1+2=3 (-4).

CBC:n toimittaja Gerry Dee twiittasi kanadalaisesta paljon puhuvan päivityksen.

Gerry Dee

@gerrydee

Gerry Dee

@gerrydee
Hey hockey players and coaches, who was the best hockey player you played with or coached who never made the NHL? GO!
Watching Dale McTavish play at “X” blew my mind. He did play 9 games in the NHL. For me, when I saw a guy with that talent not have a long NHL career, I realized how tough it must be to get there and stay there.

– Dale McTavishin katseleminen räjäytti mieleni. Hän pelasi yhdeksän ottelua NHL:ssä. Kun huomasin, että hän on kaveri, jolla ei ole kykyjä pelata NHL:ssä pitkään, tajusin sinne vaikeuden pääseminen ja siellä pysymisen.

McTavish ei voittanut urallaan oikeastaan mitään. Hän on OHL:n mestari ja lisäksi palkintokaapissa on perinteisen Spengler Cupin mestaruus loppuvuodelta 2008.