Oululaislähtöisen pakki Olli Vanttaja tulee suomalaiselle kiekkoväelle tutuksi alkavalla kaudella. Pääasiassa Kärppien junnuissa uraansa tehnyt parikymppinen pelaaja siirtyi ensi kaudeksi Vaasaan ja Sportiin.

Kolme liigaottelua pisteittä pelannut puolustaja kertoo Sportin kotisivuilla, että seura tuntui hänelle oikealta vaihtoehdolta lähteä kehittymään ja ottamaan seuraavaa askelta.

Vanttajan osaamisalueita ovat kiekollinen pelaaminen ja ylivoimat.

– Viime kaudella pääsin pelaamaan ylivoimaa, alivoimaa ja tasaviisikoin. Haluan olla sellainen puolustaja, että koutsi voi laittaa kentälle ihan missä tilanteessa vaan, 1+1-vuotisen pahvin tehnyt pelaaja valaisee.

Vanttaja pelasi viime kaudella 45 ottelua Kärppien A-junnuissa ikäluokan pääsarjaa. Hän iski massiiviset tehot 4+33=37 (+29), sitä edellisellä kaudella runkosarjan saldo 52 pelissä oli 3+27=30 (+25). Pudotuspelit toivat vyölle tehot 2+5=7 (+5).

Mökki- ja kalamies on käynyt nyt aamuisin pelaamassa tennistä, sulkapalloa ja pickleballia. Kuvioihin ovat kuuluneet myös voimaharjoittelut.

– Iltaisin olen treenannut kotosalla. Tykkään monipuolisesta fysiikkaharjoittelusta ja pallopeleistä.

Entä Vanttaja joukkuearjessa?

– Kopissa en ole ehkä se äänekkäin kaveri, mutta tykkään kyllä jutella ja heittää läppää vaikka vieruskaverin kanssa. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan uusiin joukkuekavereihin.

Pelaaja odottaa itseltään ehjää, hyvää kautta ja murtautumista kokoonpanoon heti pelien alkaessa.

– Meillä on hyvä nippu kasassa ja uskon, että pystymme joukkueena taistelemaan tiemme playoffseihin ensi kaudella.