KHL-Jokereista Toronto Maple Leafsiin ensi kaudeksi siirtyvän Mikko Lehtosen tuore sopimus on ollut NHL:n viime päivien tulikuuma puheenaihe.

TSN:n arvostettu NHL-sisäpiiritoimittaja Bob McKenzie arvioi 26-vuotiaan suomalaispuolustajan mahdollisuudet onnistua taalajäillä. Konkaritoimittaja uskoo Lehtosella olevan kaikki eväät suoraan NHL-paikkaan.

– Hän on pelaajana parhaassa iässään, ja hänellä on kokemusta MM-kisoista, jossa hänet on jopa valittu tähdistökentälliseen. Uskon hänen olevan kuuden pelaavan puolustajan joukossa (Torontossa), McKenzie arvioi.

– Hänen täytyy silti pelata hyvin harjoitusleirillä ja ansaita siten paikkansa joukkueessa, McKenzie muistuttaa tulokaspelaajaa training campin tärkeydestä.

Lehtosta pidettiin yleisesti tämän kauden parhaana Euroopassa pelanneena puolustajana, minkä vuoksi hype miehen NHL-siirron ympärillä onkin ollut melkoinen miehen iskettyä 60 KHL-pelissä hirmutehot 17+32=49.