Liigan mediaoikeuksien haltija Telia on keskittänyt laajentuneen tv-sisällöntuotantonsa Pohjoismaissa ja Baltiassa uuteen TV/Media-liiketoimintayksikköön. Telian ja MTV:n tiivistyvän yhteistyön myötä Liigan tv-tuotanto siirtyy Suomessa MTV:lle, ja Liiga liittyy osaksi MTV:n näyttävää urheilutarjontaa, Liiga kertoo tiedotteessaan.

Telia Finlandin toimitusjohtaja Heli Partanen kertoo, että uudessa mediayksikössä yhdistyvät pohjoismaiset laadukkaat sisällöt ja yhteydet. MTV:llä on vuosikymmenien kokemus eri urheilulajien televisioinnista ja tuottamisesta.

– Haluamme tarjota parhaat elämykset tv-ruuduilta. Nyt kun MTV osana Telia Companya ottaa Liigan tv-tuotannosta vastuun, kiekkoviihteen katselukokemus paranee entisestään.

Telian aikana Liigan seuraajat saivat nauttia television välityksellä erilaisista uusista knoppitiedoista. Niitä olivat muun muassa pelaajien laukauksien kovuudet ja luistelunopeudet. Bitwisen kehittämä Wisehockey-älykiekkojärjestelmä ja sen tarjoama data säilyy liigalähetysten yhtenä kivijalkana edelleen.

– Telia on nostanut Liigan katselukokemuksen uudelle tasolle ja tuonut edelläkävijänä uusia tapoja koko Suomen rakastaman urheilulajin seuraamiseen, MTV Oy:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen sanoo, ja jatkaa:

– On mahtavaa, että pääsemme nyt valjastamaan koko tv- ja mediaosaamisemme Liiga-näkyvyyden ja -ilmiön kasvattamiseksi. Suomen suurimpana kaupallisena tv-yhtiönä haluamme olla ykkösiä kaikessa, mitä teemme ja tavoitteemme on, että Liigasta tulee yhä suurempi – koko kansan puheenaihe.

Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kehuu, että Telia on tehnyt erinomaista työtä Liigan katsojakokemuksen eteenpäin viemisessä niin Liigan ottelulähetysten kuin niitä tukevien sisällöntuotantoformaattienkin osalta.

– Olemme yhdessä onnistuneet vahvistamaan Liigan asemaa muun muassa nuorten keskuudessa sekä tavoittaneet entistä paremmin myös naiskohderyhmää. Tämä nyt otettava askel tarjoaa yhteistyöllemme mielenkiintoisia mahdollisuuksia tulevaisuudessa.