TOP20: Tässä ovat Liigan kovimmat vahvistukset – pienempi seura jymäytti ison, mutta tutun pommin

© Kuva: Getty Images

Vaikka kiekkoa ei pelata missään, on lajimaailmasta tarjolla uutisia ja mielenkiintoisia tapahtumia päivästä toiseen. Koska yksi seuratuimmista asioista on pelaajaliikehdintä, kasasimme Liigan toistaiseksi kovimmat hankinnat.

Alle on kasattu ranking siten, että toistaiseksi (21.5.) kovin hankinta on kaikkein alimpana. Liigan pienempi organisaatio SaiPa on keulilla kovan paluumuuttajansa myötä.

TOP20-hankinnat:

20. Santtu Kinnunen, Tappara
Pelicansissa Kinnusen ura ei ottanut lopulta toivottua tuulta purjeisiin. Viime kauden loppupuolisko meni Peliitoissa Mestiksen puolella, joka saattoi olla hyväkin asia. Florida Panthersin NHL-varaus näytti sen, että hän pystyy pelaamaan hyvällä tasolla isollakin kuormituksella.

19. Filip Krivosik, SaiPa
HPK:sta tuttu luottomies teki läpimurtonsa Liigaan viime kaudella. Toisinaan näkymätön, mutta samalla virheetön slovakialainen iski 57 pelissä kelpotehot 11+12=23 (+4) saaden vastuuta laajalti.

18. Julius Mattila, Lukko
NCAA-joukkue Boston Collegessa jokaisella neljällä kaudella vähintään 16 ja maksimissaan 42 pinnaa tehnyt Mattila on potentiaalisen oloinen, monivaltainen hyökkääjä: Tehoja syntyy, eikä tehotilastokaan näytä painuvan pakkaselle. Sinne se ei mennyt NCAA:n runkosarjoissa kertaakaan.

17. Patrik Karlkvist, Sport
Ruotsalainen on potentiaalisen oloinen, mutta kysymysmerkkejä yllään kantava mies. Nostetaan listalle silti. Laituri paiskoi kotimaansa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Allsvenskanissa MODO:n paidassa viime kauden 52 pelissä totaalisen järjettömät tehot 30+38=68 (+25).

16. Jiri Smejkal, Tappara
Tapparan tuoreen kasvon on nähty paiskivan viime kausina runkosarjoissa joko kuusi tai 31 pinnaa ja nämä ajat ovat menneet KHL:ssä ja Tsekin pääsarjassa. Jotenkin kovin Karlkvistin tapainen, kysymysmerkkejä kantava hahmo. Toisaalta Tappara on onnistunut rekryissään alati – jos nyt tuoreimmista ei lasketa Steven Iacobellisiä ja Jonathan Racinea.

15. Andrei Karejev, TPS
KHL:ssä muun muassa titteleillä ”viikon maalivahti” ja ”viikon tulokas” palkittu pelaaja on pysäytellyt pikkumustia sarjassa jokaisella runkosarjakaudella yhtä lukuun ottamatta yli 90 prosentin varmuudella. Tasaisuutta löytyy, vaikka toisaalta välillä Karejev on nähty myös VHL:n puolella.

14. Aleksi Mustonen, Kärpät
Pelicansista kesken kauden Ruotsiin lähtenyt nuorten maailmanmestari on parhaimmillaan maagisen taitava ja nokkela. Maajoukkuemiehen hyvyyttä ei aina mitata pisteissä.

13. Iikka Kangasniemi, Pelicans
Lahden suosikkipoika parin kauden takaa – ei noussut suosioon turhaan. Polkukone on vaarallinen kaikkialla maagisten käsiensä takia. Toisaalta hyvän ja huonon päivän välinen ero on vielä jopa järkyttävän suuri.

12. Ahti Oksanen, KooKoo
KHL:stä Liigaan palaava pelimies näytti sen, että liike, silmä ja viimeistely riittävät KHL:ssä. Tuntuu, että Oksanen olisi mennyt SaiPa-vuosista aina kausi kaudelta kohti parempaa. Oikein kelvollinen kokonaispaketti.

11. Patrik Puistola, JYP
Viime kauden kiekkokiertolainen on yksi suomalaisen kiekon suurlupauksista. Nuorten MM-kisojen seitsemässä pelissä peräti kahdeksan (5+3) pinnaa takonut hyökkääjä näytti talvella Tapparan, Jukurien ja KooKoon paidassa sen, että hän osaa istuutua roolin kuin rooliin.

10. Anrei Hakulinen, Lukko
KooKoossa läpimurtonsa Liigan eliittiin tehnyt maajoukkuemies on nykyliigassa varteenottava pistepörssin kärkipään nimi. Hakulinen on jotenkin näkymättömän vaarallinen. Uusi Lukko-nimi taikoo paikkoja tavallaan sieltä täältä.

9. Vili Saarijärvi, Lukko
Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari on kiehtova tapaus. Ura rapakon takana OHL-kausien jälkeen ei ihan lähtenyt AHL:ssä siihen liitoon, mitä sopi odottaa. Toisaalta Saarijärvi on ollut esimerkiksi Nuorten Leijonien paidassa viimeisen päälle monipuolinen pakki. Potentiaalia on yhä.

8. Patrik Bartosak, Pelicans
Yksi liigakauden kovimmista hankinnoista on edustanut Tsekkiä olympia- ja MM-tasolla. Bartosakin hankkiminen Lahteen näytti olevan faneille iso asia. Pelicansiin on palautunut uskottavuus onnettoman viime kauden jälkeen.

7. Ville Koistinen, HPK
Maajoukkueen luottoratsu, konkari, kiekolliseen ja samalla vankkaan puolutuspeliin pyrkivä kiekkokiertolainen on pelaaja, jonka arvo mitataan oikeastaan jokaisella saralla, jota tarjolla on. Koppipelaaja, mutta myös edelleen arvoon arvaamattomaan nouseva konkaripakki.

6. Niclas Lucenius, Sport
Eräänlainen tuuliviiri – välillä pyörii ja hyörii niin, että kaikki vastustajat ovat solmussa, välillä täysin ”mitäänsanomaton”. Edellisen suomenmestaruusmaalin ykkössyöttäjä olisi hienoa nähdä pelipäällä, eikä varjojen mailla. Sport tarvitsee monessa liemessä keitettyä Suomen mestaria.

5. Brad Lambert, JYP
Jos on Saarijärvi kiehtova tapaus, niin samaa on jo kolmatta eri joukkuetta Suomessa edustava Lambert. Esimerkiksi Jukka Peltolan tai Jarno Koskirannan nauttima kokemus puuttuu luonnollisesti, mutta toisaalta vastuuta saadessaan tehoja syntyy taatusti. Johan se nähtiin HIFK:n paidassa. Suuri kysymys on se, miten vati kestää kaiken mediarumban.

4. Jukka Peltola, Tappara
Takavuosilta tuttu Tappara-kippari, yksi seuraikoneista jo nyt. Tiukoissa paikoissa sekä rankkoja pettymyksiä että upeita voittoja todistanut hyökkääjä nousee listalla näin korkealle sen takia, että hän palaa nimenomaan Tapparaan. Tätä ei pidä ottaa epäluottamuslauseena, vaan Peltola+Tappara-kombon suunnattomana ylistyksenä. Toimii!

3. Dominik Hrachovina, Tappara
Suomea upeasti puhuva persoona palaa Tampereella ehkä pettymykseksi jääneiden ulkomaan kausien jälkeen. Hrachovina ei esittelyitä kaipaa, mutta sanotaan silti: Parhaimmillaan maagisen kova peluri, joka voi voittaa pelejä joukkueelle yksin.

2. Cody Kunyk, Kärpät
SaiPan ja HPK:n kautta Kärppiin päätynyt hyökkääjä on yksi Liigan parhaimmista, ellei jopa paras syöttökone ja maalipaikkojen rakentaja. Runkosarjan syöttömäärät ovat per kausi vanhimmasta tuoreimpaan 18, 23 ja 39. Äärimmäisen nöyrä kahden suunnan, mutta pisteisiin pystyvä sentteri.

1. Jarno Koskiranta, SaiPa
Lappeenrantaan palaava KHL-mestari on alkavan kauden yksi mielenkiintoisimmista nimistä. Lähtökohtaisesti jokainen SKA Pietarin tasoisessa porukassa pelannut soturi on kova vahvistus sarjaan kuin sarjaan. KHL:ssä parhaimmillaan 45 pinnaa per runkosarja tehnyt Koskiranta taistellee runkosarjan pistepörssin voitosta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.