Monet jääkiekkoa seuraavat ihmiset ovat varmasti unohtaneet, että nykyisin Dallas Starsin takalinjoilla loistava John Klingberg aloitti ammattilaisuransa Suomessa.

Nykyisin NHL:n parhaimpiin pakkeihin kuuluva ruotsalainen kävi Jokereissa kaudella 2011-12. Se reissu jäi vielä vaisuksi: alle tuli 20 ottelua Liigassa sekä kuusi ottelua Mestis-seura Kiekko-Vantaassa. Lopulta pakki jätti Suomen kentät iso pettymys mielessään.

Leijonat.com jututti Klingbergia MM-kisoissa keväällä 2017. Silloin puheeksi nousi pettymys Suomessa. Starsin tähtipakki ei piilotellut vaikeaa kokemustaan.

– Se oli todella rankkaa aikaa minulle. Mutta en olisi tässä, jos en olisi kokenut sitä. Se pakotti minut aikuistumaan, kun muutin pois äidin ja isän luota. Se oli ensimmäinen askeleeni aikuisuuteen, Klingberg kertoi tuolloin Leijonat.comille.

Ulkomaanreissu ja ensimmäinen shokki auttoivat puolustajaa. Vuodet ovat vierineet ja kiekollisesti taitava Klingberg kuuluu joukkueensa kantaviin voimiin sekä NHL:ssä että maajoukkueessa. Tästä iso kiitos lähti Suomeen.

– Se oli todella vaikea pätkä urallani. Mutta samalla se opetti äärettömän paljon, Klingberg kiteytti.

Haastattelu on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2017.