Vau! 2001 NHL-varaustilaisuus arvioitiin uudelleen – Jussi Jokiselta hurja nousu

© Kuva: Juha Tamminen

Jussi Jokinen jatkaa komeaa kiekkouraansa nykyisin Oulun Kärpissä.

37-vuotiaalla hyökkääjällä on takanaan myös komea NHL-ura.

Jokinen on pelannut – tai tässä vaiheessa voinee jo sanoa pelasi – taalaliigassa peräti 951 runkosarjaottelua summaten niissä kunnioitettavat 563 (191+372) tehopistettä. Pudotuspelejä maailman kovimmassa kiekkoliigassa kertyi 54 saldolla 17+15=32.

Lukemat muuttuvat erittäin upeiksi, jos huomioidaan Leijonistakin tutun laiturin melkoisen korkea varausnumero kesän 2001 NHL-draftissa.

Dallas Stars nappasi Jokisen vasta tilaisuuden kuudennella kierroksella numerolla 192.

NHL-kauden ollessa parhaillaan koronaviruspandemian vuoksi keskeytettynä, on sarja julkaissut virallisilla nettisivuillaan uusinta-arvioita takavuosien varaustilaisuuksista ja nyt käsittelyyn pääsi Jokisen vuosikerta 2001.

Sivuston asiantuntijat ovat noteeranneet suomalaisen upealla tavalla, sillä nykytiedon valossa Kalajoella syntynyt peluri varattaisiin jo ykköskierroksella numerolla 17 ja joukkueena olisi ikoninen Toronto Maple Leafs.

Muista kyseisen vuoden suomalaispelaajista ykköskierroksella uusinta-arvioissa napattaisiin myös Mikko Koivu numerolla 3 (alkuperäinen varausnumero 6) ja Tuomo Ruutu numerolla 25 (9).

Kesän 2001 NHL-varaustilaisuuden uusinnan ykköskierroksen valinnat löytyvät kokonaisuudessaan täältä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.