Komean NHL-uran tehnyt Olli Jokinen muisteli tuoreessa Kimanttia-podcastin jaksossa entistä pelikaveriaan, taalaliigan supertähtiin lukeutunutta puolustaja Sandis Ozolinshia.

Latvialaistähden alkoholinkäyttö meni jo miehen peliuran aikana pahasti yli äyräiden. Jokinen muistelee kaksikon yhteistä aikaa Florida Panthersissa sekä Ozolinsin siirtoa Anaheim Ducksiin kesken kauden 2002-03.

– Ozolins treidattiin pelipäivänä Detroitissa Anaheimiin. Mike Keenan sanoi sille, että voit lentää joukkueen mukana Floridaan. ”Ozo” veti sitten hirveät lärvit koneessa, ja kun laskeuduttiin takaisin Floridaan, hän lähti omille teilleen.

– Kun tuli All Star -viikonloppu, niin sehän ei tullut skill competitioniin ollenkaan. Sen vaimo soitteli mulle ja Gary Bettman soitteli seurajohdolle että missä se on. Sillä oli puhelin kiinni eikä kaveria löydetty.

– Ozolins pamahti sitten koppiin 10 minuuttia ennen ottelua. Valkea kun lakana ja otsassa sellainen huoltoasemalta ostettu ruskea laastari. Se näytti ihan puliukolta! Oli kyllä huikea näky, kun pelaajat esiteltiin niin se oli kuin suoraan roskakorista herännyt, silmät mustana ja hirvee laastari keskellä otsaa, Jokinen muistelee legendaarista latvialaispuolustajaa.

Jokinen jakaa silti tunnustusta elämäntavoistaan huolimatta liigan ehdottomaan eliittiin lukeutuneelle, nykyisin 47-vuotiaalle ex-puolustajalle.

– Yksi parhaista pakeista, jonka kanssa olen ikinä pelannut. Jään ulkopuolelta voisi verrata parhaiten Jere Karalahteen. Se jakso kyllä pelata, mutta sillekin tuli sitten seinä vähän liian nopeasti vastaan. Olisi varmaan pystynyt 4-5 vuotta pidempään pelaamaan NHL:ssä.

Kuuntele Jokisen vierailu Kimanttia-podcastissa kokonaisuudessaan täältä.