Jukurit tiedottaa nettisivullaan tehneensä sopimuksen puolustaja Santeri Salmelan kanssa.

19-vuotiaan Salmelan tuore sopimus on 1+2-vuotinen, jossa optiovuodet ovat seuralla.

Salmela on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut pelaaja, sillä hän on yli 80 poikien ja nuorten maaottelun lisäksi pelannut neljällä kaudella Liigaa KooKoossa ja KalPassa yhteensä 66 ottelua.

KooKoo-kasvatti juhli alle 18-vuotiaiden MM-kultaa keväällä 2018.

Päättyneellä kaudella Salmela pelasi pääasiassa Mestiksen Jokipojissa, jossa 43 ottelussa syntyi 13 (6+7) tehopistettä.

Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtari luonnehtii Salmelaa hyvin liikkuvaksi ja ulottuvaksi yleispuolustajaksi ja laadukkaaksi alivoimapelaajaksi.

– Näinä roolipelaamisen erikoisosaajien aikoina on mukavaa, kun joku puolustaja osaa tehdä kaikkia hommia. Puolustaa, avata peliä, tukea hyökkäystä sujuvalla luistelulla, tappaa jäähyjä ja antaa myös marraskuun toisena tiistaina esimerkin arjessa toimimisesta. Salmelassa näemme tällaisen pelaajan, Holtari toteaa tiedotteessa.

Salmelan erinomaisesti Kouvolan-vuosilta tunteva Jukurien valmentaja Jari Kauppila vahvistaa Holtarin arviot ensimmäiset Liiga-ottelunsa jo 16-vuotiaana pelanneesta lupauksesta.

– Hänen urakehitykselleen teki hyvää pelata viime kaudella isossa roolissa Mestiksessä, jossa kiekollinen peli kehittyi sekä peliaktiivisuus ja itseluottamus kasvoivat. A-juniori-iässä hän oli parilla kaudella runsaasti Liiga-joukkueen mukana, mutta melko pienellä peliajalla. Nyt kehitystä on kiritty kiinni, Kauppila painottaa.