Kunniagalleria Hockey Hall of Fame on julkistanut vuoden 2020 valintansa.

Pelaajista kunnian saivat Jarome Iginla, Marian Hossa, Kevin Lowe, Doug Wilson ja Kim St-Pierre ja niin sanotussa Rakentajat-kategoriassa galleriaan pääsee Ken Holland.

Ruotsissa huomio on kiinnittynyt siihen, ettei olympiavoittaja ja Ottawa Senators-seuraikoni Daniel Alfredssonia vieläkään kelpuutettu kunniagalleriaan.

Hall of Fameen valitun tulee olla lopettanut uransa tiettyjä poikkeustapauksia lukuunottamatta vähintään kolme vuotta ennen ehdokkuuttaan.

Alfredsson lopetti komean uransa keväällä 2014, joten ex-hyökkääjä on jätetty valinnan ulkopuolelle nyt jo neljänä vuonna peräkkäin.

– Minun silmissäni Daniel Alfredsson on aivan yhtä pätevä kuin kuka tahansa nyt valituista, totesi kanadalaisasiantuntija Craig Button TSN-kanavan lähetyksessä ruotiessaan Hall of Fame-valintoja.

Alfredsson pelasi NHL:ssä kaikkiaan 17 kautta, joista viimeistä Detroit Red Wingsissä sujunutta lukuunottamatta kaikki Ottawa Senators-paidassa. Senatorsin kapteenina hän toimi peräti 13 kauden ajan. Alfredsson pelasi taalaliigassa kaikkiaan 1246 runkosarjaottelua, joissa summasi 1157 (444+713) tehopistettä. 124 pudotuspelin saldo oli 100 (51+49) tehopinnaa.

Alfredssonin jääminen jälleen valinnan ulkopuolelle saattaa komeasta urasta huolimatta johtua siitä, ettei hän koskaan voittanut Stanley Cupia. Asian nosti artikkelissaan esiin muun muassa ruotsalaislehti Aftonbladet.

Ruotsalaisista kunniagalleriaan on toistaiseksi valittu neljä pelaajaa: Börje Salming, Mats Sundin, Peter Forsberg ja Nicklas Lidström. Suomalaisista kunnian ovat saaneet Jari Kurri ja Teemu Selänne.