Farmiliiga AHL:n päättyneen kauden parhaaksi maalivahdiksi valittu Kaapo Kähkönen pääsi NHL:n runkosarjassa pelaamaan myös uransa avauskamppailut taalaliigassa.

Minnesota Wild-maalilla kiekot tarttuivat viidessä ottelussa lupaavasti torjuntaprosentilla 91,3 ja taakse meni keskimäärin 2,96 maalia peliä kohden. Wild voitti kamppailuista kolme ja 23-vuotiaasta suomalaisesta odotetaankin organisaatiossa paljon.

Wild kohtaa NHL:n tulevien pudotuspelien avauskierroksella Vancouver Canucksin ja aiemmin kesällä joukkueen päävalmentaja Dean Evason totesi, ettei seurajohto ole millään lailla poissulkenut mahdollisuutta peluuttaa Kähköstä jo tulevassa playoff-sarjassa.

Evasonin mukaan kaikilla harjoitusleirin maalivahdeilla on yhtäläinen mahdollisuus napata paikka tolppien välistä aloittavana veskarina.

The Athletic-lehden haastattelema Wild-GM Bill Guerin on valmentajan kanssa täysin samoilla linjoilla.

– Paras maalivahti aloittaa. Meillä ei ole paljoakaan aikaa työstää asiaa. Pelit tulevat pian vastaan ja jos emme ole hyvin valmistautuneita, niin ennen kuin tajuammekaan kaikki on ohi. Peluutamme siis parhaita pelaajiamme, niitä jotka antavat meille mahdollsuuden voittaa.

Guerin ei hyväksy esiin noussutta spekulointia siitä, että haluaisi kenties nähdä Kähkösen maalilla voidakseen tehdä arvioita olisiko tästä aloittavaksi maalivahdiksi seuraavalla kaudella.

– Nyt ei ole oikea hetki sille (arvioida Kähköstä). Pelaamme voittaaksemme. Tiedän kyllä kuinka hyvä Kaapo on, hänellä on takanaan hieno vuosi, Guerin painottaa.