Päättyneellä kaudella TPS-paidassa pahasti epäonnistunut ruotsalaispuolustaja Jens Olsson avautuu Hockeysverige.se:lle raskaasta ajasta urallaan ennen Turun aikaansa.

Malmössä syntynyt 35-vuotias Olsson palasi aikoinaan 2012 kotikaupunkinsa Malmö Redhawksiin ajatuksenaan pelata siellä koko loppu-uransa.

Seitsemän kauden jälkeen tuttu seura osoitti kuitenkin puolustajalle ovea. Päätöksen asiasta teki Redhawksin tuolloinen päävalmentaja Peter Andersson, joka koki ettei Olssonille ollut enää käyttöä.

Pelaaja otti tilanteen raskaasti.

– Tuntui aivan kauhealta, että valmentaja ajatteli tuolla tavalla. Asiassa ei kuitenkaan ollut mitään ongelmaa, vaikka mediassa niin väitettiinkin. Se oli valmentajan päätös ja hän näki asian niin kuin näki, enkä minä voinut asialle mitään.

Kesä 2019 oli tapahtuneen jälkeen Olssonille hyvin raskas. Pakki voi pahoin ja itseluottamus oli pohjassa. Hän haki lopulta apua psykologilta.

– Paljon riippuu siitä, minkälaisia ihmisiä ympärilläsi on. Puhuin paljon Susanne Petterssonin kanssa, joka oli tuolloin seuran psykologi. Siitä oli minulle valtavasti apua, Olsson kertoo.

Päättyneen kauden puolustaja aloitti Sveitsin pääsarja NLA:n Genève-Servetten riveissä, ennen saapumista joulukuussa Liigaan ja TPS:ään.

Puolustajan mukaan hän tuli turkulaisryhmään vaikealla hetkellä.

– Olimme jo 15 pistettä perässä pudotuspelipaikasta ja ryhmän mentaliteetti oli vähän että tämä on menetetty. Kyseessähän on suljettu sarja, joten melkein neljään kuukauteen ei ollut mitään mistä pelata, kun playoffsit olivat liian kaukana, eikä säilymisestä tarvinnut taistella, Olsson muistelee.

Kokemuksensa perusteella hän ei koe kaipuuta palata enää Suomeen.

– Se on nyt testattu ja mukavaa, että sekin löytyy nyt CV:stä, Olsson toteaa.

Puolustaja pelasi TPS:n väreissä 29 ottelua summaten niissä vaatimattomat 3 (0+3) tehopinnaa.

Tulevalla kaudella Olsson edustaa SHL-jätti Frölundaa.