NHL kertoo kotisivuillaan yksityiskohtaisia tietoja siitä, mitä kiekkoilijoiden elämä pitää sisällään loppukauden pelikaupungeissa, eli Edmontonissa ja Torontossa. Näihin kaupunkeihin on saapunut jo työntekijöitä, joukkueet saapuvat pelipaikoille sunnuntaina. Joukkueet ovat toimittaneet halleille esimerkiksi maalikappaleet.

Loppukesän loppuhuipennuksessa korostuvat terveys, turvallisuus ja päivittäinen eläminen NHL-kuplassa.

Terveys ja turvallisuus turva-alueilla ovat ensisijaisen tärkeää. Asiantuntijat esittelivät protokollat, jotka on tehty yhteistyössä Kanadan ja Yhdysvaltain tartuntatautiasiantuntijoiden avulla. Säännöstöillä on valtion, provinssien ja kaupunkien viranomaisten hyväksynnät.

– Tämä tulee olemaan vähintäänkin epätyypillistä. Nämä ovat haastavia aikoja, mutta vakuutan, että yritämme tehdä tästä positiivisessa mielessä unohtumattoman kokemuksen yhdessä pelaajayhdistyksen kanssa, arkistokuvassa oleva NHL:n komissaari Gary Bettman selittää.

Kausi jatkuu siten, että sekä itäisen että läntisen konferenssin neljä parasta pelaavat konferenssien sijoista 1-4. Sijoille 5-12 päätyneet puolestaan kamppailevat paras viidestä -sarjoissa paikoista 16 parhaan joukkoon.

– Tilanne kehittyy ja muuttuu elokuun 1. päivästä lähtien aina mestaruuden ratkeamiseen asti, mutta toivomme tekevämme jotain sellaista, mikä on unohtumatonta ja poikkeuksellista ja mistä fanimme nauttivat, NHL:n tuotanto-osaston varatoimitusjohtaja Steve Mayer selittää.

Bettman painottaa, että kuplassa olemisen tärkein seikka on varmistaa terveys ja kaikista huolta pitäminen.

– Emme voi sallia kuplasta lähtemistä.

– Tähän mennessä tällä viikolla ei ole tullut uusia positiivisia testituloksia. Siitä pitää kiittää pelaajia, jotka ottavat asian vakavasti ja huolehtivat tarvittavasta ennaltaehkäisystä, varakomissari Bill Daly jatkaa.

Kuplassa on myös ravintoloita, elokuvateattereita, virkistysalueita, neuvotteluhuoneita ja kuntosaleja. Hotelleista löytyy myös tilat, joissa voi katsella muiden joukkueiden otteluita.