Ruotsalaislehti Aftonbladet kirjoittaa jutussaan kovaa tekstiä suomalaisen kiekon tilasta. Lähteen mukaan Leijonat voisi olla Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisissa lähempänä olympiakultaa kuin koskaan.

Suomea kuulemma kannattaa varoa esimerkiksi Sebastian Ahon, Patrik Laineen ja Teuvo Teräväisen takia. Carolina Hurricanesin suomalaiset loistivat heti palatessaan jäille NHL:ssä niin, että Canes on jo 16 parhaan joukossa.

Aho on nähty pistepörssin ja hän sekä Teräväinen tehopörssin kärjessä.

– Kyllä se niin on, että kultamahdollisuudet eivät ole aiemmin olleet näin suuret Teemu Selänteen ja Saku Koivun jälkeen.

– Heillä on selkärangasta tuleva pelitapa ja on siinä osa myös Suomessa tunnettua taisteluhenkeä – sitä, joka loi pohjan yhdelle MM-kisojen isoimmista yllätyksistä Slovakiassa, Aftonbladet viittaa reilut vuosi sitten tulleeseen Leijonien MM-kultaan.

Lehden veistelyiden mukaan Suomessa ei ole puolustuksen näkökulmasta ollut koskaan minkäänlaisia ongelmia.