HIFK:n viime kauden komeetta, ruotsalaishyökkääjä Sebastian Dyk, pääsi viimein liittymään joukkueen harjoitusvahvuuteen yhdessä maanmiehensä, puolustaja Johan Motinin kanssa.

– Olimme Motinin kanssa kaksi viikkoa karanteenissa emmekä ole päässeet liiemmin treenaamaan, Dyk totesi helsinkiläisten nettisivulla tiistaain aamuharjoitusten jälkeen.

Kesän kotimaassaan viettänyt 27-vuotias Dyk on innoissaan paluustaan Suomeen.

– Eniten kaipasin jätkien kanssa olemista ja kiekon kanssa kikkailua. Joukkue on täynnä hyviä tyyppejä ja on mahtavaa olla taas täällä, Dyk hehkuttaa.

HIFK:n tulevan kauden kolmas ulkomaalaispelaaja on yhdysvaltalaishyökkääjä Alex Broadhurst. Jenkki joutuu vielä olemaan karanteenissa ja liittyy joukkueen mukaan torstaina.

Broadhurst asuu Dykin kanssa samassa talossa ja ruotsalainen kertoo tehtäviinsä kuuluneen myös tämän tutustuttamisen uuteen ympäristöön.

– Olen jeesaillut häntä ja näyttänyt Stadia, Dyk kertoo.

Dyk takoi avauskaudellaan Liigassa 54 ottelussa komeat 45 (20+25) tehopistettä ollen helsinkiläisten toiseksi tehokkain pelaaja Teemu Turusen jälkeen. Tehoja odotetaan myös tulevalla sesongilla, sillä Turunen vaihtoi HIFK:n Sveitsin pääsarjaseura Davosiin.