Kun Carolina Hurricanesin Sebastian Aho syötti perjantain vastaisena yönä Teuvo Teräväisen maalin 3-2-voitto-ottelussa Boston Bruinsia vastaan, nosti suomalainen loppukesän pudotuspelien saldonsa lukemiin 3+7=10.

Carolina Hurricanes

@Canes
What a Finnish

Suomalaisen koko NHL-uran pudotuspelisaldo sen sijaan 20 pelissä on nyt 8+14=22. Tuo pistemäärä on historiallisen kovaa valuuttaa läpi Canes-historian: Ainoastaan Kevin Dineen ja Eric Staal ovat iskeneet joukkueen paidassa enemmän pudotuspelipinnoja 20 ensimmäisessä pudotuspeliottelussa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Sebastian Aho assisted on Teuvo Teravainen’s goal in Game 2 to boost his career playoff totals to 8-14—22 (20 GP). Only Kevin Dineen & Eric Staal had as many points through 20 career playoff games with the @Canes / Whalers franchise. #StanleyCup #NHLStats: media.nhl.com/public/news/14…

Dineen iski aikanaan tehot 11+12=23 ja Staal tehot 7+15=22. Kolmanneksi tähän peesiin nousseen raumalaispelaajan vireestä jotakin kertoo se, että Aho keikkuu myös pudotuspelien pistepörssissä korkealla – ja itse asiassa ihan kärkipaikalla.

Carolina ja Boston jatkavat voitoissa 1-1 olevaa ottelusarjaa lauantai-iltana kello 19.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Käsittämätöntä! Joonas Korpisalolle liki 40 torjuntaa ja valinta voittopelin ykköstähdeksi: ”On ollut uskomaton”